jelenamerianita19go

Grupa Meritas i Jelena Radan svojim koncertom ugrijale Advent u Petrinji

PETRINJA – Dolaskom Svetog Nikole te uz program Šarenog svijeta za najmlađe, nastavljen je program Adventa u Petrinji, a nakon programa za najmlađe sugrađane, glazbenu poslasticu za sve posjetitelje u petrinjskom Gradskom parku pripremile su Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas te Jelena Radan.

Riječ je o njihovom koncertu pod nazivom „When Christmas comes“ kojim su u više od 90 minuta izveli neke od brojnih domaćih i stranih hitova. „Večeras smo imali prilike čuti jedan u nizu, ali nama svaki na svoj način drag, koncert „When tomorow comes“ koji je preimenovan u „When Christmas comes“. To je jedan specijalan program u kojem su dva izvođača, ali sve nose i Meritas, Meri i Anita, pomno birane skladbe autorica, prvenstveno u počecima, a onda i autora, izvođača i izvođačica koje nama nešto znače na stranoj sceni. Nešto kroz što smo mi rasle ili smo se dotakle na neki način i birane pjesme po našim karakterima“, rekla nam je Jelena Radan, a na sve se nadovezala i Meri Jaman iz grupe Meritas. „Veliki je užitak i gušt svirati skladbe od grupe Eurythmics, preko Cyndi Lauper, Neil Young, Bryan Ferry, Depeche Mode. Zapravo pokušavale smo, ne na svakoj skladbi i dodati zapravo nešto svoje, neki svoj mali aranžmančić, da nekako bude baš, kao da je za nas pisana pjesma“, rekla nam je Meri Jaman.

Trojac je oduševljen petrinjskom publikom. „Moram priznati da su nas malo bili zastrašili i da smo mi očekivali nas i samo nas ovdje. Zapravo topli ljudi, dragi ljudi, osjećaju glazbu. Vidi se da su odrasli na lijepoj glazbi. Meni je baš divan osjećaj, super, slatko i krasni su ljudi. Voljela bih se vratiti u Petrinju molim vas“, kazala je kroz smijeh Jelena Radan.

Pitali smo i Meri i Anitu iz grupe Meritas, kako im je bilo ponovno se vratiti u Petrinju nakon njihovog koncerta u sklopu „Ljeta u Petrinji“. „Stvarno divno, prošlo je 20 godina do našeg prvog koncerta u Petrinji i u istoj godini smo došli još jednom, jednom ljeti, jednom zimi. Ljetni koncert imamo u tako lijepom sjećanju. Ovi zimski sada u ovoj atmosferi se samo lijepo naslonio na tu cijelu priču. Večeras nekako svi su se ušuškali jedni blizu drugih i to je donijelo dodatnu toplinu cijeloj priči i cijelom ozračju. Lijepo ste okitili park i napravili ste lijepu atmosferu tako da vjerujem da je publici bilo ugodno, a nama je stvarno bilo odlično“, rekla je Meri Jaman.

Za kraj smo Jelenu Radan pitali po čemu će pamtiti godinu na izmaku, te kakvi su joj planovi u novoj 2020.godini. „Ja se osjećam zrelije u svojim godinama, mirnija, lijepo sve ide. Kod mene je mala stanka, ali sada krećem kroz sljedeću godinu, godinu punu priprema, moramo ubrzati nastajanje nekih pjesama, moram završiti album koji bi, nadam se trebao izaći na proljeće kada me čeka koncert 15.svibnja u Lisinkom, Off ciklus sa Filharmonijom i onda bih voljela nekako sve graditi. Voljela bih u autorskom smislu nastaviti suradnju sa Meritas jer s njima mi je najljepše raditi, volim to što imam slobodu kada želimo, kada ne želimo. Lijepa mi je ova godina bila, godinu sam starija što se ne vidi i želim si sve najbolje za sljedeću“, rekla je Radan te dodaje kako bi voljela imati i nekoliko koncerata van granica Hrvatske.

Meri kaže kako će grupa Meritas godinu na izmaku pamtiti po brojnim koncertima, posebice u mjestima gdje nikada prije nisu nastupili, kao što je ljetos bila i Petrinja. „Drago mi je nekako ulaziti u novu godinu jer idemo završavati album, sada smo nedavno objavile novu pjesmu „Radi nas“. Najavljujemo stalno taj album, ali nema tih uobičajenih pritisaka sa strane da moramo, tako da svima paše ovaj tempo. Veseli me završiti još album, sada smo nekako na pola što se tiče objavljenih pjesama, a ove druge su blizu gotove. Tako da je to što nas čeka u sljedećoj godini. Do kraja godine imamo još nekoliko koncerata i nastavljamo u tom ritmu. Radimo i novu predstavu početkom godine. Sve su nam predstave bile za djecu, sada radimo početkom godine predstavu za odrasle, glazbu za to“, kazala je Meri te na kraju dodaje kako će se probati ugurati u koncert Jelene Radan u Lisinskom 15.svibnja iduće godine.

Program Adventa u Petrinji, kojeg organizira petrinjska Turistička zajednica, ide dalje te vas tako u ponedjeljak 9.prosinca s početkom u 17 sati očekuje program za djecu, a riječ je o kazalištu iz kofera „Kamišibaj“, dok će od 19 sati u petrinjskom Gradskom parku nastupiti grupa Neki to vole vruće. U slučaju lošeg vremena, navedena događanja će ponovno biti odgođena.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X