Izbornik
NASLOVNA

Grupa “Rebecca” zaslužna za ugodnu adventsku glazbenu večer sinoć na Strossmayerovom šetalištu

PETRINJA – Sinoć je na Strossmayerovom šetalištu, u sklopu „Adventa u Petrinji“, koncert održala grupa Rebecca. Riječ je o cover bandu koji izvodi obrade domaćih i stranih pop, rock i blues pjesama. Petrinjke i Petrinjci mogli su tako uz, prigodnu adventsku ponudu jela i pića, uživati u širokom repertoaru ovog glazbenog sastava, nastalog krajem 1992. godine u Sisku.

„Publika će večeras imati priliku čuti jedan široki repertoar, namijenjen svim generacijama. Od domaćih i stranih hitova, starijeg i novijeg datuma, bit će tu za svakoga ponešto u ovoj lijepoj adventskoj glazbenoj večeri“, rekao nam je član grupe Henri Zaplatić. Uz njega, sastav Rebecce čine Dario, Tomislav, Dražen i Ante.

„U principu smo svi iz Siska, ali, evo, naš najmlađi član, bubnjar je iz Dugog Sela. Gitarist je iz Volodera, a trenutno živi u Samoboru, a dugo je svirao sa Crvenom jabukom. Mi ostali smo iz Siska. Sviramo za sve generacije, diljem Lijepe naše, tamo gdje nas zovu i gdje nam je lijepo, kao što je večeras ovdje“, rekao je Zaplatić.

Rebecca je čest izvođač na raznim događanjima, a konstantno su prisutni i na estradnoj sceni širom Hrvatske, a i u inozemstvu. U Petrinji su do sada puno puta nastupali, ali sinoć su prvi put zasvirali u našem parku i kako su nam rekli, ugodno su iznenađeni atmosferom. Petrinju jako dobro poznaje, a i ona njega, Dario Perković – Pera, član Rebecce.

„Od nas možete čuti sve ono što smo mi svaki za sebe, a i zajedno radili dugi niz godina. Pop, rock, ne želimo ići linijom manjeg otpora, pa uvijek težimo da to sve dobro i kvalitetno zvuči. Nedavno smo svirali u Koprivnici i Križevcima, nakon Petrinje, nastupit ćemo ovog vikenda u Samoboru pa u Zagrebu. Radimo stalno“, rekao nam je Perković.

Idući koncert na Strossmayerovom šetalištu bit će održan u nedjelju, 11. prosinca od 19 sati kada će nastupiti grupa Adastra. Podsjetimo, sve se događa u sklopu ovogodišnjeg programa „Advent u Petrinji“ koji traje do 31. prosinca, a zajednički ga organiziraju  Grad Petrinja, Turistička zajednica Grada Petrinje, Poslovne zone Petrinja i POU Hrvatski dom Petrinja.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X