hajrudinkulasicpr53

Hajrudin Kulašić čestitao Dan nezavisnosti BiH

PETRINJA – Predstavnik vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje Hajrudin Kulašić uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine:

„I ovom prilikom želim svim članovima Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje čestitati Dan nezavisnosti BiH. Također, svim Bošnjacima u gradu Petrinji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Republici Hrvatskoj, a također i u Bosni i Hercegovini želim čestitati Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.“

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježava se još od 1992.godine. Naime, 29.veljače i 1.ožujka 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. „Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno-glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.“, podsjeća Kulašić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X