naslovna Micko

Herceg: “Zapjevajte i zaplešite s nama na 7. smotri dječjeg folklornog stvaralaštva ‘Naše kolo veselo’ u nedjelju, 29. svibnja!”

PETRINJA – POU Hrvatski dom Petrinja i Folklorni ansambl „Petrinjčica“ organiziraju 7. smotru dječjeg folklornog stvaralaštva “Naše kolo veselo” koja će biti održana u nedjelju, 29.5.2022. s početkom u 18 sati u Centru novog života na Sajmištu u Petrinji.

„Nakon dvije godine stanke zbog korone i potresa, FA „Petrinjčica“ već nekoliko mjeseci aktivno radi, održavaju probe, odradili su i neke nastupe izvan našeg grada, a sada je vrijeme i za organizaciju prve manifestacije nakon svih ovih nemilih događaja, ali zapravo tradicionalne, 7. po redu smotre dječjeg folklornog stvaralaštva „Naše kolo veselo“, rekao nam je Milan Herceg, voditelj FA „Petrinjčica“.

„Svi smo željni programa i zabavnih sadržaja. Naši građani, uz sve ove probleme koje imaju, željni su malo izaći van i družiti se. S tim u skladu, FA „Petrinjčica“ krenuo je s radom. Znamo da je zgrada Hrvatskog doma teško oštećena u potresu pa moramo zahvaliti petrinjskim vatrogascima što su nam ustupili veliku dvoranu Vatrogasnog doma. Dobili smo i kontejner u kojeg smo iz Zagreba vratili nošnje i tamburašku opremu, tako da su i tamburaši i veliki i mali plesači krenuli s probama. Čak smo odradili već i nekoliko gostovanja, a sada je vrijeme i da mi u Petrinji krenemo s organizacijom manifestacija, tako da nam sada prvo slijedi ova 7. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva “Naše kolo veselo”.

Na smotri u nedjelju sudjelovat će djeca s područja grada Petrinje i gosti.

„Uz nas kao domaćine, naša djeca će plesati koreografiju Naše kolo veselo, nastupit će i naši dragi gosti, koji su nam i prije potresa dolazili na dječju smotru i Božićni koncert, FA „Turopolje“ iz Velike Gorice, zatim naši susjedi iz Gline, HAKUD „Glinska tamburica“, a s nama će biti i mali slatki pjevači iz Pjevačkog zbora Osnovne škole „Mato Lovrak“.

Manifestacija će biti održana u nedjelju, 29. svibnja u Centru novog života na Sajmištu od 18 sati. Ukoliko bude loše vrijeme, sve će se odvijati u Balon dvorani Rukometnog stadiona.

„Bit će nam žao ako bude loše vrijeme jer je Centar novog života u blizini Kontejnerskog naselja pa vjerujem da bi ljudi koji su tamo smješteni, voljeli doći na smotru i malo se opustiti uz naše klince, no, u slučaju lošeg vremena, okupit ćemo se u Balon dvorani Rukometnog stadiona i nadam se da ćemo se uspjeti zabaviti uz naše vesele i razdragane klince. Mislim da će naša publika uživati u njima“, rekao nam je Herceg.

„Naše kolo veselo“ se odvija pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a Herceg zahvaljuje svima koji pomažu u organizaciji cijelog događaja.

„Moramo se zahvaliti i tvrtki „Mlin i pekare“ te Pekari „Edi“ koji nam osiguravaju sendviče i pekarske proizvode koje ćemo, uz sokove i kolače, podijeliti našim malim izvođačima. Tu su, naravno, i moje drage kolegice i kolege iz Hrvatskog doma. Svi smo angažirani na organizaciji smotre i vjerujem da će sve biti u redu.“

Milan Herceg nam otkriva i kako će do kraja godine FA „Petrinjčica“ organizirati još neke manifestacije – Večer petrinjske pjesme i tambure u listopadu, Kazališne diletantske susrete u studenom i u prosincu tradicionalni Božićni koncert, a svi koji se žele priključiti radu ansambla su dobrodošli.

„Naša su vrata uvijek otvorena za sve. Djeca imaju redovne probe, i to utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat u Vatrogasnom domu. Svi su nam dobrodošli. Tko god želi pjevati, plesati, svirati i putovati, neka nam dođe. Čekamo vas!“

Herceg je još jedanput pozvao i sve zainteresirane posjetitelje da dođu u nedjelju, 29. svibnja od 18 sati u Centar novog života, ili u Balon dvoranu Rukometnog stadiona u slučaju lošeg vremena, i podrže naše male folkloraše u pjesmi i plesu.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X