Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
slavuljpleternaslov

HPD „Slavulj“ nastupio na 2. županijskom pleteru

SISAK – Na manifestaciji 2.županijski pleter koja je ove nedjelje, 9.veljače 2020. godine, u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije održana u Domu Ina Rafinerije nafte u Sisku, nastupio je i Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja.

„Županijski pleter“ je manifestacija koja okuplja članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, koje su tijekom prošle godine postigle iznimne rezultate plasirajući se na državne smotre u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te na taj način promovirale kulturu županije.

Petrinjski „Slavulj“ pod vodstvom svog dirigenta, maestra Josipa degl’ Ivellia izveo je četiri skladbe: degl’ Ivelliov „O sacrum convivium“ i Cossettove: „Domovino naša“ (na tekst Josipa Jurjevića), „Čardaš“ i „Diridonda“.

Za nastup na 2. županijskom pleteru „Slavuljašima“ je uručena i prigodna zahvalnica.

Zahvalnicu na ovoj manifestaciji dobili su i članovi Petrinjske udruge likovnih umjetnika „Petriart“.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X