unahrkostajnica

Hrvatska Dubica će iduće godine dobiti kupalište

SISAK – Na prošloj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Dalibor Bišćan je postavio pitanje kakvi su planovi županije po pitanju iskorištavanja rijeke Une te možemo li se okrenuti razvoju na tom području.

„Vjerujem da ćemo se svi složiti da je Hrvatska Kostajnica, ako nije najljepši, jedan od najljepših malih gradova ne samo u Hrvatskoj nego i izvan Hrvatske. Što se tiče iskorištavanja rijeke Une, svi znamo da je rijeka Una neiskorišteni biser Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske. Prije nekoliko mjeseci najavili smo izgradnju kupališta na području Hrvatske Dubice. Ono što je naša namjera, naše nastojanje da iskoristimo potencijal na području Pounja kojeg imamo. Taj potencijal sigurno je rijeka Una“, istaknuo je u svom odgovoru sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Vjeruje kako će navedeni projekt izgradnje kupališta u Hrvatskoj Dubici zaživjeti iduće godine. „Već smo sada izradili određene idejne prijedloge. Isto tako uz izvor financiranja Sisačko-moslavačke županije potražit ćemo i druge izvore financiranja i vjerujemo da ćemo izgradnjom kupališta na području Hrvatske Dubice potaknuti prije svega dolazak turista, prije svega mislim na pojačan dolazaka stanovnika Kutine i Novske koji već sada dolaze na kupanje u Unu, ali isto tako i ljudi koji dolaze sa sisačkog područja. Na taj način želimo potaknuti lokalno stanovništvo na određene aktivnosti, želimo pomoći lokalnom stanovništvu jer smatramo da će dolaskom turista na područje Hrvatske Dubice turisti isto tako zadovoljavati neke svoje potrebe kupnjom u lokalnim trgovinama, kafićima“, dodaje Celjak.

Vjeruje kako će uz pomoć ovog projekta i Općina Hrvatska Dubica osigurati dodatni prihod u svom proračunu i imat će dodatna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X