milanherceggv

Hrvatski dom planira projekt revitalizacije grijanja i hlađenja u cijeloj zgradi

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali i o usvajanju Programa rada i Financijskom planu Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja za 2020.godinu. Navedeni program i plan je predstavio ravnatelj Hrvatskog doma Milan Herceg.

„U samom planu i programu rada nije se puno toga mijenjalo. Znamo da se Hrvatski dom bavi kulturnim aktivnostima. Između ostaloga, ono na što smo ponosni, u sklopu Doma djeluje i Savjetovalište, od ove godine i Kabinet za logopedsku podršku koji radi fantastično. Kapaciteti što se tiče rada su popunjeni. Veliki je broj djece u Petrinji koji takvu podršku trebaju. Grad Petrinja među rijetkima u županiji imaju takvo nešto slično kao mi“, rekao je Herceg.

Što se tiče plana i programa, ističe kako je on sličan kao i za 2019.godinu. „Što se tiče financijskog plana i programa, nije se puno mijenjao što se tiče financijskog dijela, osim što je pojačan za onaj dio gdje smo aplicirali projekte prema Ministarstvu kulture, odnosno drugim sektorima. Ove godine smo prema Ministarstvu kulture aplicirali jako dobar projekt. Ako nam prođe, bit će odlično. To je kompletna klimatizacija zgrade kompletne Hrvatskog doma, s kojom bi dobili veliku uštedu čak i do 30 posto. Uz grijanje na pelete, bio bi tu ventilacijski sustav za topli i hladni zrak, što bi nam uvelike pomoglo i u uštedi, i u samom radu kroz cijelu godinu“, dodaje Herceg te ističe kako je projekt vrijedan 1,6 milijuna kuna.

Na pitanje HDZ-ovo Željka Tonkovića je li Hrvatski dom nabavio klavir, Herceg je odgovorio kako su trenutno u fazi nabave te bi tijekom prosinca novi klavir trebao stići u Hrvatski dom. Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja zapošljava 10 djelatnika, od čega se za dvoje djelatnika plaće u potpunosti financiraju iz projekta Kultura svima. U idućoj godini Hrvatski dom planira proračun u visini od 5,1 milijun kuna.

Navedeni prijedlog Plana i programa rada i financijski plan Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja je usvojen jednoglasno sa 16 glasova za.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X