Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
agracvgo

Hrvatski gospodarstvenici nagrađeni zlatnim medaljama na sajmu Agra u Gornjoj Radgoni

SISAK – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak petu je godinu zaredom organizirala zajedničko sudjelovanje hrvatskih gospodarstvenika na 57. Međunarodnomu poljoprivredno-prehrambenom sajmu Agra od 24. do 29. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Na ovogodišnjem sajmu predstavilo se 1850 izlagača iz 32 zemlje na izlagačkom prostoru površine 71.800 četvornih metara. U organizaciji Županijske komore Sisak na 170 četvornih metara unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora predstavili su se Arosa Grande d.o.o. i HIMD d.o.o. iz Zagreba, Promes Cvanciger d.o.o. iz Popovače, Gerić-MG j.d.o.o. iz Zaprešića, kovački obrt Baja iz Jakšića, medičarna Arko iz Samobora, Pet-Bel Natura d.o.o. iz Nespeša te Braniteljska zadruga Arka naša iz Zagreba.

Na međunarodnom ocjenjivanju mesa i mesnih prerađevina šampionom kvalitete proglašeni su domaći prešani čvarci proizvođača Gerić MG j.d.o.o. iz Zaprešića. Također, osvojili su i zlatnu medalju za domaće čvarke te srebrnu medalju za domaću svinjsku mast. I tvrtka Promes Cvanciger d.o.o. iz Popovače dobila je zlatnu medalju kvalitete za tlačenicu te srebrnu medalju za sisačku salamu, koja nosi oznaku Izvorno hrvatsko.

Posjetitelji sajma imali su priliku kušati i zlatnom medaljom nagrađen dalmatinski pršut, proizvođača Vlade Prančića, vlasnika tvrtke Smjeli d.o.o. iz Dugopolja.

Na ovogodišnjem sajmu predstavljene su nove tehnologije i digitalizacija u poljoprivrednoj proizvodnji, precizna poljoprivreda, međunarodna gospodarska suradnja, generacijsko pomlađivanje, lokalno proizvedena hrana, ekološka proizvodnja i kružno gospodarstvo.

Regija partner ove je godine bila austrijska pokrajina Štajerska.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI