Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
huawei

Huawei Technologies donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenom području SMŽ

SISAK – U prostoru Strukovne škole u Sisku, privremenom sjedištu dijela županijskih službi, župan Ivo Žinić nazočio je predaji donacije tvrtke Huawei.

Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili su donaciju 400 tableta i knjiga u sklopu projekta “1000 Dreams” za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.

U sklopu projekta “1000 Dreams Huawei” u ukupno 17 država srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donira edukativne sadržaje školama, sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama. Nakon prošlogodišnje donacije Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, ove godine odlučeno je sve resurse usmjeriti na potresom pogođena područja.

“Ovom donacijom pružamo punu podršku naporima Vlade za što bržom stabilizacijom i oporavkom potresom pogođenih područja, posebno u segmentu obrazovanja. Obzirom na izazove kojima se Hrvatska ove godine suočila, vjerujemo kako će ova donacija omgućiti učenicima osnovnih škola lakše praćenje nastave na daljinu i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije.” – kazao je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Na uručenju donacije, kojoj je nazočio i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, sudjelovali su ravnatelji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić (Gora), Osnovne škole Jabukovac, Osnovne škole Dragutin Tadijanović (Petrinja), Osnovne škole Mato Lovrak (Petrinja), 1. osnovne škole Petrinja i Osnovne škole Glina.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je tvrtki Huawei Technologies Hrvatska, te je istaknuo kako će donacija ovih tableta i knjiga uvelike pomoći učenicima potresom pogođenih područja koji su ostali bez osnovne informatičke opreme za praćenje nastave. Sisačko-moslavačka županija svake godine u informatičku opremu ulaže oko milijun kuna za kupovinu tableta, pametnih ploča, računala i ostale informatičke opreme potrebne za kvalitetno obrazovanje svih učenika naše županije.”

 

  • galery00010
  • galery00009
  • galery00008
  • galery00007
  • galery00006
  • galery00005
  • galery00004
  • galery00003
  • galery00002
  • galery00001
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X