igor

Igor Oriović novi je predsjednik NK Mladost

PETRINJA – Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Nogometnog kluba „Mladost“ iz Petrinje izabrano je novo čelništvo, a za predsjednika, u novom četverogodišnjem mandatu, izabran je Igor Oriović.

Prije izbora usvojena je izmjena i dopuna Statuta kluba, odnosno Izvršni odbor će umjesto dosadašnjih 16 brojati 9 članova u kojem su, uz predsjednika i dva dopredsjednika, Igora Oriovića, Branislava Koljaju i Damira Dobrića, još: Mirfad Duraković, Dario Zagorac, Joso Radošević, Zoran Raič, Antonio Pavlečić i Ivan Dobrić. Također izabrani su i članovi Nadzornog odbora: Viktor Segedi, Milan Dobrenić i Goran Jurišić.

Novoizabrani predsjednik zahvalio se na povjerenju, te je, između ostalog, kazao: „Imamo vjeru i nadu da ćemo svi zajedno nastaviti dalje. Svako od vas može nekako pomoći ovome klubu. Mi svoje igrače radimo, mi svoje igrače imamo, samo mi, a i vi morate poraditi na tome da mi te igrače zadržimo u ovome klubu. Nažalost živimo u takvo doba i u takvo vrijeme da postoji samo jedan način, osim domoljublja i lokal patriotizma i svega ostaloga, još neke stvari određuju tu hoće li taj izgrađeni nogometaš, u kojeg smo mi uložili vrijeme, trud, novac, ostati u ovom klubu, što mu mi možemo ponuditi, to zavisi od više čimbenika, ne samo od nas ovdje. Sve ovisi o nekakvom entuzijazmu, taj entuzijazam mi imamo, ali uz njega mora doći još nešto, želja, volja ove zajednice. U našem gradu ima djece, ta djeca nemaju nikakvih, nažalost, stvari kojima bi se mogli baviti osim kompjutera. Mi smo ovdje uz Petrinjčicu i uz šumu, ima volje, želje, trenera koji će tu djecu nečemu naučiti. Kao prvo nekakvom zajedničkom suživotu, a dalje na dobrobit ove zajednice, prije svega na dobrobit ovoga kluba. Hoćemo li uspjeti, nadam se da hoćemo, ali kažem postoji li želja toliki broj djece zadržati u ovom gradu, klubu i sportu. Od 200 djece mislim da ćemo za neko vrijeme moći imati prvu momčad od te naše djece, a treba nam, osim lijepih riječi nešto i konkretno.“

Potporu njihovom radu, ali i novom čelništvu, dao je i Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ i Petrinjskog sportskog saveza: „Ovo je, ove godine, treći ili četvrti puta što se sastajemo na temu Skupštine Nogometnog kluba „Mladost“ i siguran sam da ćete u ovom novom rasporedu imati, da tako kažem, objektivnije poglede na nogomet u gradu Petrinji. Bez obzira na sve moramo biti svjesni da je financijska situacija u Gradu takva kakva je, da je Gradsko vijeće donijelo Proračun za Petrinjski sportski savez (1,6 mil. kn) i da smo mi, kao Petrinjski sportski savez, donijeli financijski plan u ovoj godini temeljem Javnog poziva i da su financijska sredstva u tom dijelu ograničena i da je Nogometni klub „Mladost“ dobio onoliko koliko je prema Javnom pozivu i dobio. Ono što bih savjetovao, kao nekakav sportaš, bivši igrač „Mladosti“, a i s pozicije predsjednika Petrinjskog sportskog saveza je da konsolidirate svoje redove, da zahtjevi za ovu ligu (3.NL – Centar) svakako budu na nekakvim realnim osnovama s financijskim sredstvima koliko imate i da Školu nogometa onako kako bi trebala biti, a to znači da u slijedećih četiri do osam godina iznjedrimo nove igrače. Bez toga nažalost neće se dogoditi ništa, jer ćemo ponovo doći u situaciju da kao i sada nemamo opet mladih igrača da igraju u prvoj momčadi, te da oni budu nositelji Nogometnog kluba „Mladost“. Što se tiče trenerskog kadra u Školi nogometa i mi, kao Petrinjski sportski savez, svakako podupiremo svakog trenera koji se želi obrazovati i mislim da smo do sada najviše trenera iz „Mladosti“ uputili na edukaciju u Akademiju HNS-a i siguran sam da ćemo to činiti i dalje.“

 • foto00001
 • foto00002
 • foto00003
 • foto00004
 • foto00005
 • foto00006
 • foto00007
 • foto00008
 • foto00009
 • foto00010
 • foto00011
 • foto00012
 • foto00013
 • foto00014

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X