viktorovac17062021t5

INA pomogla obnovu Srednje škole Viktorovac nakon potresa

SISAK – Jedna od škola koja je pretrpjela oštećenja nakon potresa koji je pogodio naše područje krajem prošle godine je i Srednja škola Viktorovac u Sisku. No zahvaljujući sredstvima INA-e, oštećenja su sanirana. Ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić je istaknula kako su se učenici i djelatnici ove škole brzo nakon potresa vratili u svoje prostorije.

„Mi smo jedna od rijetkih srednjih škola u našoj županiji koja je uspjela obnoviti taj prostor. Ovo mi je prilika da se zahvalim onima koji su nam to osigurali, to je prvo INA, zahvalila bih se djelatnicima županije koji su imali razumijevanja, snage i volje da pomognu u tome svemu, ne samo financijski i ne samo u količini financija koje smo mi dobili za obnovu, već je bitno to vrijeme u kojem se to uspjelo sve napraviti“, rekla je Porić.

Ističe kako su već 13.travnja ušli ponovno u svoje prostorije nakon što je obnovljen. „Ovo je velika škola koja radi i živi na 3200 kvadrata u jednoj smjeni, a radimo u dvije smjene. 520 učenika, oko stotinjak zaposlenih, što nije malo. Tim više je značajnija činjenica da smo mi uspjeli jedan veći dio nastavne godine odraditi u našoj školi, u našem prostoru i ponovno se vraćam, zahvaljujući donatorima, našoj županiji koja je to sve osigurala. Nismo ušli u sav prostor, ali smo ušli u većinu prostora. 95 posto prostora je u funkciji, jedan mali dio je ostao nesaniran. To je zapravo jedan sjeverozapadni dio zgrade, tu nam je dvorana za tjelesni odgoj i jedan kabinet. Veliki radovi su u školi napravljeni“, kazala je Porić te dodaje kako su svi radovi na obnovi bili gotovi u mjesec dana.

Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak je napomenuo kako se INA uključila odmah nakon razornog potresa u obnovu te su u tu svrhu izdvojili 2,5 milijuna kuna. „Veliko mi je zadovoljstvo što smo u suradnji sa županijom sudjelovali u sanaciji ove škole i financirali radove. INA je inače uključena u veliki broj projekata u Sisku i okolici tijekom godina, a posebno nakon razornog potresa kojeg smo imali prošle godine. Posebno me veseli kada imamo priliku konkretno pomoći obrazovnim ustanovama, a nastojat ćemo i u budućnosti sudjelovati u obnovi grada i pogođenih mjesta, a osiguravanjem učenicima i učiteljima sigurno mjesto za rad je svakako veliki doprinos“, istaknuo je Butković.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak zahvalio se INA-i na financijskoj pomoći za obnovu ove škole nakon potresa. „Razoran potres je nažalost oštetio i uništio brojne objekte u području zdravstva, socijalne skrbi, području školstva, govorimo o objektima ustanova koje su u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije. Nažalost osam objekata škola ima crvenu oznaku, 14 objekata škola ima žutu oznaku. Ova vrijedna donacija INA-e je iskorištena za sanaciju objekta Srednje škole Viktorovac, a u cilju omogućavanja svim učenicama i učenicima kvalitetno odvijanje nastave“, rekao je Celjak.

Kazao je kako je županiji cilj vratiti učenike što prije u njihove matične objekte jer ovakav način održavanja nastave je otežan za roditelje i učenike. „Što se tiče iduće školske godine u planu su nam privremeni zamjenski objekti na određenim lokacijama. Dat ćemo sve od sebe da što prije saniramo matične objekte kako bi se učenici vratili u njihove matične objekte“, zaključio je Celjak.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X