Izbornik
20191126_173340LGS

Inicijativa “Bolja Petrinja” nezadovoljna jer nije sazvana sjednica GV-a o Aglomeraciji

PETRINJA – Iz inicijative “Bolja Petrinja” stiže otvoreno pismo u kojem negoduju zato što još uvijek nije sazvana tematska sjednica Gradskog vijeća o projektu “Aglomeracija.” Nezadovoljni su zato što su zahtjev za sazivanjem poslali još 25.studenog u Grad, ali do danas se ne zna kada će biti sazvana tematska sjednica GV-a. Danas šalju otvoreno pismo u kojem stoji:

“Poštovani,

nastavno na naše zahtjeve od 25. studenog 2019. još uvijek nismo zaprimili nikakvu povratnu informaciju vezanu za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća, nismo dobili očitovanja i traženu dokumentaciju po ostalim točkama iz zahtjeva. Iako smo u svom dopisu napisali da vam ostavljamo rok od 10 dana, što vama očito ništa ne predstavlja, vi niste niti nakon 15 dana poslali nikakav odgovor.

Uputili smo i par poziva predsjedniku Gradskog vijeća i Uredu gradonačelnika ali bez ikakvih konkretnih rezultata. Iz ureda kažu da su dopis proslijedili predsjedniku Gradskog vijeća, a predsjednik kaže da ne može još ništa konkretno reći jer je gospodin gradonačelnik na bolovanju, a još nisu osigurali (a koliko smo razumjeli niti pozvali) predstavnike Vlade, resornih ministarstava, Hrvatskih voda i svih drugih odgovornih za našu „agoniju“ zvana Aglomeracija.

Mi želimo našem gradonačelniku brz oporavak, dobro zdravlje i dug život ali smatramo da je prije odlaska na bolovanje sve ovlasti prebacio na nekog iz Ureda kako bi Grad funkcionirao „besprijekorno“. Isto tako ne može Ured gradonačelnika tražene odgovore iz našeg zahtjeva prebaciti na predsjednika Gradskog vijeća jer isti za to nije nadležan pa nas zanima kako, tko i kada će odgovoriti na naše zahtjeve jer danas istječe i rok sukladan Zakonu o pravo na pristup informacijama.

Gospodo molimo da preuzmete odgovornost jer mi nećemo odustati, ukoliko ne ispunite naše zahtjeve mi idemo stepenicu više. Ne možemo dopustiti da nakon tri, četiri godine agonije, razrovanih ulica, nemogućih uvjeta za život sad zaustavite projekt i svaljujete odgovornost jedni na druge, a građani da plaćaju vaše nesposobnosti. „Neće moći ove noći.“ Na prosvjedu smo vam poručili DOSTA JE i toga se držimo, mi idemo do kraja.

U nadi da će te preuzeti odgovornost, uhvatiti se posla i pojasniti sve nejasnoće pozdravljamo s uvažavanjem.”, stoji u otvorenom pismu kojeg su potpisali u ime Inicijative građana “Bolja Petrinja”

Sanja Babić

Katarina Jurišić

Maja Tonković Debeljak

Martina Komljenović

Luca Gašpar Šako

Ljubica Massari

Manuela Marinović

Sanja Jelić

Vesna Marjanović

Anita Jelisavac

Snježana Marđetko

Mirjana Svoboda

Dijana Debeljak

Anamarija Blažević

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X