gradnarupite1

Inicijativa građana „Bolja Petrinja“ traži sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća

PETRINJA – Nakon subotnjeg prosvjeda Inicijative građana „Bolja Petrinja“, Inicijativa je sada poslala dopis gradonačelniku i predsjedniku petrinjskog Gradskog vijeća u kojem traže da se sazove tematska sjednica Gradskog vijeća na temu provođenja projekta Aglomeracije u gradu.

Između ostaloga u svom novom priopćenju još traže da se na sjednicu pozovu predstavnici resornih ministarstava, Vlade, Hrvatskih voda, izvođača radova, nadzornih tijela, voditelja jedinice provedbe projekta, direktor Privrede te svi odgovorni koji mogu dati odgovore i preuzeti odgovornost.

„Da se omogući predstavnicima građana dolazak na sjednicu i postavljanje pitanja odgovornim osobama, da nam se dostave sve uporabne dozvole za projekt proširenja groblja Sveti Benedikt i za projekt Poduzetnička zona, da nam se dostave odobrenja od strane tijela Europske unije koja sufinanciraju projekt u Poduzetničkoj zoni iz kojih je vidljivo da su projekti napravljeni u skladu s propisima te odobrenja nadzornih tijela da su projekti odrađeni sukladno propisima i zahtjevima, da nam se dostavi dokumentacija za projekt proširenja groblja Sveti Benedikt i odobrenje istog od strane EU fonda za regionalni razvoj. Ovo su samo neki od zahtjeva koje ćete dobiti u nadolazećem razdoblju. Ukoliko u roku 10 dana ne sazovete Sjednicu, biti ćemo primorani ponovno izaći na ulicu, osobno ići u Hrvatski sabor i Vladu Republike Hrvatske sa svojim zahtjevima, ali ovaj put puno glasnije, sve dok ne preuzmete odgovornost i ne dobijemo sve odgovore“, stoji u priopćenju Inicijative.

U ime Inicijative građana „Bolja Petrinja“ dopis su uputili : Sanja Babić, Mirjana Svoboda, Katarina Jurišić, Dijana Debeljak,Maja Tonković Debeljak, Anamarija Blažević, Martina Komljenović, Snježana Marđetko, Luca Gašpar Šako, Vesna Marjanović, Ljubica Massari, Anita Jelisavac, Manuela Marinović i Sanja Jelić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X