Izbornik
celjakipoljoprivnaslov

Inicijativa Županije za plasman proizvoda naših poljoprivrednika

SISAK – Župan Ivan Celjak sa suradnicima, održao je u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. godine sastanak s poljoprivrednim proizvođačima s područja naše županije, a vezano za nedavni županov radni posjet Dubrovniku.

Radi se o konkretnoj pomoći Sisačko-moslavačke županije poljoprivrednim proizvođačima kroz projekt „Pun ceker-kupujmo lokalno“ s ciljem da  poljoprivrednici, u srcu turističke sezone, plasiraju svoje proizvode na dubrovačkom području.

Isto tako, župan je pokrenuo inicijativu za dugoročniju suradnju naše županije i turističkih subjekata na području Dalmacije za otkup poljoprivrednih proizvoda.

Predstavnici proizvođača meda, voća, povrća, mliječnih proizvoda i dr. će već krajem tjedna upoznati župana Celjaka s količinom viška proizvoda koji se odmah mogu plasirati na tržište ali isto tako i vrsti proizvoda koji se mogu planirati za buduće razdoblje.

Poljoprivrednici su podržali inicijativu župana Celjaka naglasivši da je to rijetki i iznimno pohvalan primjer takve vrste pomoći jedne županije u RH te da potvrdili su spremni na suradnju.

Izvor: SMŽ

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X