vrtićupisinaslov

Irski grad Naas donirao Gradu Petrinji gotovo 117 tisuća kuna

PETRINJA – Grad Naas iz Irske, jedan od deset gradova partnera u URBACT III projektu City Centre Doctor, dodijelio je Gradu Petrinji vrijednu donaciju u iznosu od 116.700 kuna za pomoć oko saniranja štete od potresa.

Grad Naas bio jedan je od 10 gradova partnera u URBACT III projektu City Centre Doctor koji je započeo s provedbom  2016. godine. Nakon sto je PETRA Petrinjska razvojna agencija izvršila prijavu i proces evalucije potencijalnih partnera Grad  Petrinja ulazi u partnerstvo na projektu koji završava s provedbom 2018. godine.

Cilj projekta bio je prikupljanje znanja i dobrih praksi malih europskih gradova. Kroz projekt svi predstavnici partnera gradova bili su u posjetu gradu Petrinji 2017. godine kada su prošetali gradskim centrom koji je sada stradao.

„Nakon katastrofe, svi su bili duboko dirnuti kada su vidjeli posljedice razornog potresa. Da se prijateljstvo nastavilo i nakon projekta pokazuje ova hvalevrijedna donacija“, ističu iz Grada Petrinje

Gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, zahvalila se na donaciji te poručuje da će sredstva biti namijenjena za izgradnju modularnog vrtića koji je u ovom trenutku najpotrebniji jer se 50-ak djece nije uspjelo upisati u vrtić. U ovom trenutku upis djece i novi vrtić prepoznati su kao prioritet kako bi mlade obitelji ostale u Petrinji.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X