Share on facebook
Share on twitter
borisvrgakulturnapetrinja

Iz tiska izašla monografska knjiga „Kulturna Petrinja“ autora Borisa Vrge

PETRINJA – Iz tiska je izašla monografska knjiga o kulturnoj prošlosti i sadašnjosti Grada Petrinje koju je pod nazivom „Kulturna Petrinja“ napisao i objavio Petrinjac Boris Vrga.

Želite li saznati kako je Petrinja izgledala u vrijeme dok je bila plovna rijeka Kupa i gdje su se nalazile petrinjske luke, kako su Petrinju vidjeli i doživjeli europski i domaći putopisci između 16.i 20.stoljeća, kada su postavljeni i koga ili što su sve memorirali petrinjski javni spomenici, posebice fontana, jedna od najljepših u Hrvatskoj, o tome što je sve u sebi sadržavao nekadašnji Gradski muzej, kako je i koliko dugo funkcioniralo petrinjsko Lutkarsko kazalište, koliki je i kakav doprinos petrinjskih umjetnika hrvatskoj i srednjoeuropskoj avangardi, kako su Pecko jezero vidjeli značajni hrvatski književnici, a kapelu svete Barbare u Brestu Pokupskom važni hrvatski slikari, tko su bili najznačajniji petrinjski kolekcionari i donatori, kako se kroz plakate reflektirao cjelokupan javni život grada Petrinje, što učiniti da se spasi sveti Florijan, jedina zidna freska u našem gradu, kakvom bi se ponosili mnogi gradovi, samo kada bi je imali, pročitajte o ovoj jedinstvenoj i u današnje vrijeme, razornim potresom devastiranoj Petrinji, itekako potrebnoj knjizi.

Ova niz godina pripremana, lijepo uređena i bogato ilustrirana monografija, sastavljena od 264 stranice i 220 crno bijelih i kolor fotografija, među kojima je znatan broj dosada nepubliciranih, može se nabaviti po promotivnoj cijeni u Turističkoj zajednici grada Petrinje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X