hgkhzzpredavanje

„Izazovi poduzetništva: Proširenje poslovanja nakon samozapošljavanja“

SISAK – U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak, i Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak, održana je konferencija za poduzetnike pod nazivom „Izazovi poduzetništva:Proširenje poslovanja nakon samozapošljavanja“.

Konferenciju je otvorila predstojnica Područnog ureda Sisak Gordana Šegović, a prisutne poduzetnike s uvodnim riječima pozdravile su Brankica Grd, direktorica Županijske komore Sisak teIvanka Čačić, potpredsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

Program je započeo s prezentacijom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak, prilikom koje je Grd prezentirala usluge HGK za poduzetnike. Uslijedila je prezentacija više stručne savjetnice Irene Bušić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak s korisnim informacijama o mjeri aktivne politike zapošljavanja vezane uz proširenje poslovanja, kao i prezentacija o mjeri osposobljavanja na radnom mjestu, koju je održala viša stručna savjetnica Lidija Šustić.

O europskim projektima Područnog ureda Sisak kojima HZZ unaprjeđuje vještine i znanja nezaposlenih osoba u skladu s potrebama lokalnih poslodavaca, govorila je rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Štefica Tominović, nakon čega je Mirela Đuran iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj upoznala prisutne s mogućnostima financiranja poduzetnika.

Drugi dio konferencije održan je u obliku panel diskusije u kojoj su sudjelovali Milan Selanac iz tvrtke Sisak dizajn, Darko Gazibara iz Gespa kreativnog studija, Mario Grd iz programerske tvrtke Cognet Code, Marijan Belošević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU iz Sisačko-moslavačke županije te Krunoslava Kosina-Milutinović, voditeljica projekta iz PISAK – Poduzetničkog inkubatora Sisak. Panelisti su se dotakli tema poput prepreka s kojima se suočavaju u poslovanju, potporama koje su im pomogli na poslovnom putu, nesrazmjera obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada i ostalim izazovima poduzetništva.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X