Iznenada preminuo Petar Rosspacher, petrinjski slikar, pjesnik, dizajner i ilustrator Iznenada preminuo Petar Rosspacher, petrinjski slikar, pjesnik, dizajner i ilustrator
PETRINJA – Istaknuti petrinjski slikar i pjesnik Petar Rosspacher preminuo je iznenada u ponedjeljak 15.srpnja 2019.godine u 61.godini. Rođen je 15.svibnja 1959.godine u Petrinji.... Iznenada preminuo Petar Rosspacher, petrinjski slikar, pjesnik, dizajner i ilustrator

PETRINJA – Istaknuti petrinjski slikar i pjesnik Petar Rosspacher preminuo je iznenada u ponedjeljak 15.srpnja 2019.godine u 61.godini. Rođen je 15.svibnja 1959.godine u Petrinji.

Pedagošku akademiju završio je u svojoj rodnoj Petrinji 1981.godine. Kao dizajner od 1983.godine radio je u tvornici „Gavrilović“. U slikarstvu se pojavljuje 1976.godine pejsažnim motivima i portretima. Ulja na platnu izlagao je na nekoliko svojih samostalnih izložbi, a uz slikarstvo, bavio se i dizajniranjem, ilustriranjem i pisanjem.

Izlagao je samostalno i kolektivno u Petrinji, Sisku, Rijeci, Velikoj Gorici, Križevcima, Ljubljani, Vrhniki i Zaprešiću. Autor je knjižice „Petrinja u pamćenju“ iz 1993.godine, kao i knjige proze „Pisma Petrinji“ iz 2000.godine, a riječ je o pjesmama i crticama koje je objavljivao u Petrinjskim novinama, Hrvatskoj banovini, časopisu Generacija, Petrinjskom zborniku i drugima.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.