Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
DK

Jazz scena Hrvatske od danas siromašnija. Preminuo Damir Kukuruzović

SISAK – Pokretač  i vlasnik Siscia Jazz Kluba Damir Kukuruzović, jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, preminuo je danas u 45. godini nakon višetjedne borbe s koronavirusom.

“Sve što trebam sam našao u Sisku.”, tu je rečenicu Damir ponavljao u sve ijednom svom razgovoru za medije.

Damir Kukuruzović bio je osnivač i voditelj Siscia jazz kluba koji je Sisak stavio na svjetsku kartu jazz i blues koncerata, te je proteklih godina u ovaj grad doveo vrhunske svjetske glazbenike. Damir je surađivao i svirao s najvećim glazbenim virtuozima današnjice:  Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom, Zoranom Predinom i mnogim drugima.

Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu.

Organizator je mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival.

  1. godine dodijeljena mu je nagradu za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013. godine dobio je priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.
Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X