Još malo do „Malog Topolovačkog sajma“ Još malo do „Malog Topolovačkog sajma“
TOPOLOVAC – Udruga ZaTo iz Topolovca i ove godine organizira tradicionalni „Mali topolovački sajam“ koji će biti održan u subotu 25.kolovoza od 16 sati.... Još malo do „Malog Topolovačkog sajma“

TOPOLOVAC – Udruga ZaTo iz Topolovca i ove godine organizira tradicionalni „Mali topolovački sajam“ koji će biti održan u subotu 25.kolovoza od 16 sati. Sajam je najavljen na tiskovnoj konferenciji gdje su prezentirani ciljevi i svrhe.  Kako je sajam vezan uz projekt „Moj Topolovac“ o njemu je više rekla jedna od voditeljica Irena Balen-Gorišek.

U sklopu projekta u Društvenom domu se održavaju filmska, fotografska, likovna, pjevačka i folklorna radionica:

„Projekt je počeo 16.kolovoza i trajat će do sljedećeg četvrtka 23.kolovoza. Svaki dan smo ovdje od 18 do 20 sati navečer. Djeca su poprilično zainteresirana za filmsku radionicu pa ćemo to vjerojatno i malo produžiti. Vodila nas je ideja da svaki dan imamo kreativu i da onda ta kreativa iznjedri nešto bitno, a to bitno je osvješćivanje vrijednosti Topolovca.“

Predsjednik Udruge „Za Topolovac“ Matija Grabović je govorio o cilju sajma te njegovom sadržaju:

„Mali Topolovački sajam“ pod nazivom „Vrijednih ruku djelo“ krenuo je kao inicijativa Udruge ZaTo još 2015. godine s ciljem da bi probali vratiti tu tradiciju sajmovanja u Topolovac koja je nekada bila baš prava tradicija. Ove godine, kao što su kolegice već najavile, je četvrta godina za redom gdje Udruga ZaTo organizira „Mali Topolovački sajam – Vrijednih ruku djelo“ na kojem se u središtu Topolovca, na izložbenim štandovima koje smo osigurali svim izlagačima okupljaju Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, mali proizvođači i obrtnici.“, rekao je Grabović te dodao kako imaju i kulturno-zabavni program.

Dogradonačelnik Siska Ivica Rendulić je govorio na koji način Grad podupire projekt. Pohvalio je činjenicu da je u projekt uključen velik broj ljudi jer se tako u mjesto vraća duh života u malu sredinu:

„Ovo je sve zajedno jedna fenomenalna priča koju Grad Sisak i prepoznaje i pozdravlja i želi s njom razvijati suradničke odnose u maksimalnom opsegu koliko je to u datom trenutku i moguće i na tom ćemo tragu i nastaviti suradnju s Udrugom kojoj se posebno u ime gradonačlenice Siska Kristine Ikić Baniček zahvaljujem na dosadašnjem radu.“

Sajam podupire i Sisačko-moslavačka županija o čemu je više rekao dožupan Ivan Celjak:

„Zadovoljstvo nam je što Sisačko-moslavačka županije ove godine sudjeluje u organizaciji „Malog Topolovačkog sajma“ kao glavni pokrovitelj. Udruga ZaTo djeluje na području Topolovca i na taj način aktivno pridonose razvoju društvenog života što Županija prepoznaje i podržava i što ćemo sigurno podržati i u budućnosti, a što je u skladu s ravnomjernim razvojem Sisačko-moslavačke županije, a tu politiku provodimo u svim dijelovima naše županije.“

Dodat ćemo na kraju kako će sajam početi 25.kolovoza u popodnevnim satima kada će streličarski i kasački poligon postaviti članovi Streličarskog kluba Sisak te Udruge KAS. Uslijedit će otvorenje sajma. Mala obiteljska biciklijada „Sisak-Topolovac“ će i ove godine startati ispred Malog Kaptola u Sisku. Cilj je naravno Topolovac i sudjelovanje sudionika biciklijade na sajmu. Nastupit će plesne skupine „Star dance“ i „Kapelski zbor“.

Bit će dodijeljena nagrada za literarni natječaj „Moj Topolovac“ kao što će biti i predstavljeni rezultati projekta „Moj Topolovac“. Nakon toga će biciklistički poligon postaviti članovi „Alpha bike shopa“. Tijekom večernjeg programa nastupit će KUD-ovi „Hrvatsko srce“ Odra-Žabno, te „Donja Posavina“ iz Gušća. Posjetitelji će imati priliku vidjeti i nastupe članova Športskog plesnog kluba „Top step“ Sisak te nastup Rock’n’roll banda ZaZa Top.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.