jurićodgovori

Jurić: „Jasna poruka svima, nulta stopa tolerancije prema bilo kakvim marifetlucima“

SISAK – Na Aktualnom satu Županijske skupštine koja je održana u Sisku, vijećnica Luca Gašpar Šako je postavila pitanje što se događa u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora, konkretno, što se događa s financijama u toj školi.

Zamjenik sisačko-moslavačkoj župana Mihael Jurić je potvrdio kako je cijeli postupak predan institucijama koje su nadležne za možebitne probleme i možebitna nezakonska vođenja. „Sve je predano nadležnim institucijama. One obavljaju izvide i kada budemo imali bilo kakve informacije po tom pitanju to ćemo komunicirati. Mora se nešto dogoditi, morate nešto čuti, vidjeti, osjetiti pa da znate da na svojim greškama učite. S te strane, mi kao županija smo krenuli analizirati sve ostale škole, sve ostale ravnatelje, sva ostala računovodstva. Znate da su škole u jednom dijelu neovisne, posebice u ovom dijelu gdje se obavlja plaćanje, gdje je novac, tijek novca, a posebice u ovom dijelu gdje su određeni ljudi uplaćivali svoja sredstva za donacije. Da se bilo koja kuna ili lipa koristi na netransparentna način, a ta kuna i ta lipa je namijenjena za obnovu škola i za djecu, tu je nulta stopa tolerancije marifetlucima. S ove strane prepuštamo svim nadležnim službama da rade svoj posao. U tom kontekstu mi kao županija bit ćemo maksimalno otvoreni, maksimalna podrška i jasna poruka svima, nulta stopa tolerancije prema bilo kakvim marifetlucima, pa i primislima, a kamo li ako se utvrde dokumentirano, onda posljedice će apsolutno biti, pa stoga i u ovom slučaju“, rekao je Jurić.

Vijećnica Gašpar Šako je također postavila pitanje zbog čega nema prijenosa uživo sa sjednica Županijske skupštine jer smatra kako građani žele znati što se na sjednicama događa. „Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, vrlo transparentno i javno i vidite sami da komuniciramo maksimalno putem naših službi javno. Što se tiče svih pitanja, tu smo. Ovdje smo birani od građana kao i svi vi vijećnice i vijećnici, odgovaramo građanima, mi smo njihovi posloprimci, oni su naši poslodavci i stoga na taj način mi pristupamo. Sve što radimo želimo komunicirati s našim građanima i biti potpuno otvoreni“, rekao je Jurić.

Sanja Mioković, pročelnica Ureda župana je pojasnila kako dvije radio postaje snimaju aktualni sat te iste prenose u svom programu, dok ostali lokalni mediji prenose informacije s Aktualnog sata Županijske skupštine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X