kaciceva0704202224

Kačićeva ponovno puštena u promet, ponovno nova regulacija prometa

PETRINJA – Nakon gotovo četiri mjeseca, obavljena je rekonstrukcija, te je ponovno puštena u promet ulica Andrije Kačića Miošića. „Nakon što je Kačićeva ulica bila izrovana teškim prometom, sada je napravljena sanacija na način da su Hrvatske ceste nju dovele u takvo stanje da taj promet u ovom razdoblju do kada bude morala služiti za teški promet može prihvatiti. Nadamo se da to neće dugo trajati jer s jedne strane glavni promet kroz centar grada išao je Nazorovom ulicom, ona nije mogla biti puštena u promet zbog stanja objekata koji se nalaze na njoj, ali kada se ti objekti saniraju ili uklone, već što je predviđeno, taj promet će kroz nju ići“, rekao je Tomislav Mihović, državni tajnik za infrastrukturu, te član Stožera za sanaciju posljedica potresa.

Također je istaknuo kako su pokrenute sve procedure za izgradnju obilaznice oko grada. Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes je vozače i dalje pozvala na strpljenje. „Nažalost znamo svi da Petrinja nema alternativne pravce i osuđeni smo na te naše male lokalne ulice. Od danas nova regulacija, iz Gajeve desno u Kačićevu, iz Kačićeve na Turkulinovu u desno i lijevo, dvosmjerno. Molim samo vozače da prate znakove, da budu oprezni, skoncentrirani dok ne uđe u rutinu ovakva regulacija prometa. Vjerojatno će se opet mijenjati kako saniramo ceste. Znamo da uskoro krećemo u nabavu za rekonstrukciju i sanaciju cesta iz Fonda solidarnosti“, rekla je Komes.

Tako se od danas promet odvija prema sljedećim smjerovima: za smjer Glina-Sisak promet se preusmjerava Gajevom ulicom i ulicom Andrije Kačića Miošića, za smjer Sisak-Glina promet se vodi ulicom Ksavera Šandora Đalskog i Gajevom ulicom, za smjer Glina-Hrvatska Kostajnica promet se vodi Gajevom ulicom, ulicom Andrije Kačića Miošića, Turkulinovom i ulicom Stjepana Radića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X