Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dompetrinja

Kada će biti obnovljen Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja?

SISAK – Na prošlom Aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Daniel Berdais je postavio dva pitanja vezana za županijske ustanove u Petrinji, Dom za starije i nemoćne osobe kao i Zavod za hitnu medicinu u Petrinji.

„Naime, slušali smo od ministra, ali i od gradonačelnice Petrinje kako će petrinjski Dom za starije i nemoćne osobe biti završen što se obnove tiče još u rujnu mjesecu. Sada će Sveti Nikola, pa me zanima da li će Nikola svoje poklone moći ostaviti u obnovljenom petrinjskom Domu za starije i nemoćne, ako neće, imate li informaciju kada će taj Dom biti obnovljen? Pitanje broj dva, ima li istine u tome da ukoliko ova uvažena Skupština donese zeleno svjetlo, bi petrinjska Hitna uskoro mogla biti smještena u privremenom čvrstom objektu gdje bi se navodno mogla održavati fizikalna terapija?“, pitao je Berdais.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je kazao kako ne bi javno volio reći određeni rok završetka obnove Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, ali svakako imaju za cilj što prije korisnike doma vratiti u Petrinju.

„Dio korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja je smješten u Lječilištu Topusko, dio korisnika je smješten izvan Sisačko-moslavačke županije i mi poduzimamo sve aktivnosti na najbrži mogući način da ih vratimo na područje naše županije. Na adresi u Šašu još uvijek radimo radove na objektu i ti radovi bi uskoro trebali biti završeni i to znači da bi mi vratili na područje naše županije 19 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja i na taj način ih približili i fizički njihovim obiteljima, što je osobito važno, a pogotovo sada u zimskim vremenima u blagdansko vrijeme. Što se tiče Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja prilikom izvođenja radova na konstrukcijskim elementima ukazala se potreba za dodatnim radovima i što se tiče konstrukcije i što se tiče nekonstrukcijskih elemenata. Trošak svih tih radova i postupak provodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. O samom završetku radova i o roku završetka radova je vrlo teško i neizvjesno govoriti upravo iz razloga jer od tada kada je to najavljivala i gradonačelnica Petrinje pa do danas smo imali veliki broj potresa“, odgovorio je Celjak, a odgovarajući na pitanje smještaja Zavoda za hitnu medicinu u Petrinji Celjak je kazao :

„Mi činimo sve što je u našim mogućnostima u okviru zakonskih propisa i sredstava financijskih da osiguramo čvrst objekt i za ordinacije u okviru Doma zdravlja Petrinja, ali isto tako i za Zavod za hitnu medicinu. Mi smo tražili procjenu određenih nekretnina, isto tako razgovaramo o mogućnosti kupnje određenih nekretnina i smještaja i ordinacija u okviru Doma zdravlja Petrinja i Zavoda za hitnu medicinu u čvrst i siguran objekt. Vi ste malo preduhitrili nas s ovim vašim pitanjem, međutim ja volim govoriti tek kada je nešto sigurno, kada je potpisano, kada je dogovoreno i kada krenu lopate“, istaknuo je Celjak. Na samom kraju je dodao kako također na području Gline poduzimaju sve aktivnosti kako bi tamošnjim obrtnicima osigurali jedan čvrst objekt gdje bi mogli obavljati svoju djelatnost.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X