Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
121181849_1466988346828248_8506890485140154413_n_w

Katarina Mandić u Salzburgu usavršava sviranje orgulja

PETRINJA – Naša Petrinjka Katarina Mandić Studentica Muzičke akademije u Zagrebu i voditeljica župnog zbora sv.Cecilija od ove jeseni je i austrijska studentica. Naime, Katarina od ove jeseni u sklopu Erasmus+ programa studira orgulje na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu u klasi profesora Wolfganga Kogerta. Tako će to biti sljedeća dva semestra u Katarininom studiju jer toliko traje razmjena studenata.

Katarina kaže da je upravo taj profesor razlog zbog kojeg je došla u Austriju.

„Naime, prije godinu i pol profesor je došao u Zagreb držati masterclass. Jako mi se svidio njegov pristup kao profesora i njegovo sviranje! Kako sam sada na apsolvenstkoj godini na Muzičkoj akademiji, nemam puno predmeta pa stvarno mogu uživati u gradu i skoncentrirati se na orgulje. Što se tice budućnosti, planiram se vratiti u Hrvatsku i diplomirati orgulje iduće godine, a naravno plan je i povratak u Petrinju. Dok sam ovdje, želim iskoristiti sve što mi boravak u ovako velikom kulturnom središtu može dati.“, istaknula je Katarina nakon odlaska u Salzburg.

U Austriju su je otpratili ponosni roditelji, otac Mato i majka Jela a ponosni su braća Ivan i Josip te sestre Marijeta, Ana, Marina i Anđelina.

Katarina s ocem Matom u Salzburgu

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X