Izbornik
policijauniverzalnagore

Kazne zatvora vozačima

U četvrtak, 19. rujna oko 11 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac policijski službenici zaustavili su kamion s prikolicom, bugarskih registracija, kojim je iz smjera Lipovca upravljao 37-godišnji državljanin Bugarske pod utjecajem alkohola od 2,41 promila. Vozač je uhićen i sljedećeg dana doveden nadležnom sudu koji ga je kazni kaznom zatvora u trajanju od 15 dana i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „C i E“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 Istoga dana, oko 22.30 sati u mjestu Letovanić, Općina Lekenik, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 44-godišnjak s lekeničkog područja, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. Kako se radilo o ponavljaču tj. recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji ga je kaznio kaznom  zatvora u trajanju od 30 dana uz primjenu uvjetne osude u trajanju od 1 godine i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja  motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U  nedjelju, 22. rujna oko 1.30 sati, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kutinskih registracija, u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Kutini, kojim je upravljao 47-godišnjak s područja Pakraca prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. I on je uhićen i  doveden nadležnom suda koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 15 dana i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „ B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca nakon stjecanja prava za upravljanje.

 Alkoholizirani vozači u prometu

U nedjelju 22. rujna, oko pola sata iza ponoći u ulici kralja Tomislava u Novskoj, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 29-godišnjak s područja Novske pod utjecajem alkohola od 1,59 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje.

Istoga dana u jutarnjim satima, u Sisku za vrijeme kontrole prometa zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnjak s područja Petrinje pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Kako je i za njega postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje.

Oko 23 sata u Hrvatskoj Kostajnici, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 50-godišnjak s područja Hrvatske Kostajnice pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. I on je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu biti će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X