Izbornik
Kestenijada 2022

Kestenijada – Praznik kestena, tradicije, glazbe, gastro i eno ponude u Hrvatskoj Kostajnici

HRVATSKA KOSTAJNICA – Župan Ivan Celjak, je obišao najznačajniju turističko-kulturnu manifestaciju bisera Pounja, tradicionalnu Kestenijadu.  Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici jedna je od najvećih manifestacija u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tijekom jednog vikenda posjeti je do 50 000 ljudi iz raznih dijelova Lijepe naše i susjednih zemalja.

Ovogodišnja Kestenijada slavi svoju 25. obljetnicu i posvećena je prije svega promociji domaćih izlagača. Obiteljska gospodarstva predstavila su svoju prebogatu ponudu zainteresiranim gostima, a njihovi su nositelji iskoristili prigodu za i aktivno sudjelovanje u izlaganjima na temu “Izazovi energetski učinkovite poljoprivrede na području Banovine i Pounja“.

Temelj Kestenijade su svakako tradicionalni kestenjari, koji na otvorenom plamenu u „dagarama“, kako se ovdje naziva peć za pečenje kestena, peku kesten iz bogatih okolnih šuma. Ali, u ponudi su i kolači od kestena, slastice i jela svih vrsta, dok se posjetiteljima nudi i bogat zabavni program.

Tijekom dva dana ovog vikenda u Hrvatskoj će Kostajnici nastupiti pedesetak KUD-ova, moći će se vidjeti i kuburaši, mažoretkinje, za djecu je osigurana zabava, a večeri tradicionalno završavaju koncertima najpopularnijih glazbenika.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X