Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
oruzje05062020

Kod 77-godišnjaka u Jasenovcu policija pronašla arsenal oružja

SISAK – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjakom s područja Jasenovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, istaknuo je na konferenciji za novinare Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

„Osumnjičeni 77-godišnjak je posjedovao nezakoniti arsenal oružja u kući uz neposrednu granicu s Bosnom i Hercegovinom. Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretraženi su dom i druge prostorije koji je osumnjičeni koristio. Pretragama je pronađeno i oduzeto ukupno osam komada vatrenog oružja ( sedam pušaka i jedan pištolj ), zračna puška, 76 komada raznih sastavnih dijelova oružja, 25 spremnika za vatreno oružje, pet užlijebljenih cijevi za dugo oružje, dva zatvarača za pušku, prigušivač, pištoljska cijev, kućište s mehanizmom za okidanje signalnog pištolja, 1480 komada raznog streljiva, po jedan signalni i trotilski metak i 450 grama baruta“, rekao je Pešut.

Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije je pojasnio kako su otkrili ovaj arsenal. „Obzirom na područje na kojem se nalazi osoba uz samu državnu granicu, prioriteti našeg rada su usmjereni, kao što i sami znate, na suzbijanje ilegalnih migracija i pažnja je stostruko usmjerena u tom pravcu pa je tako tome prikupljene su obavijesti i o ovakvoj količini“, rekao je Pasanec.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X