poslovnezonelogo

Komes o natječaju Poslovnih zona: „Raspisali smo natječaj kako bismo vidjeli koliko imamo kvalitetnog kadra na tržištu“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes prokomentirala je natječaj za novog direktora ili direktoricu Poslovnih zona Petrinja gdje je jedan od uvjeta i srednja stručna sprema.

„Zapravo sam žalosna da ljudi u ovakvoj katastrofi u kojoj jesmo i gdje svi pozivamo na zajedništvo i na konstruktivne prijedloge, zapravo uopće gube vrijeme komentirajući javni natječaj koji je raspisan za jednu gradsku tvrtku za koju uopće nije trebao biti raspisan natječaj. Na temelju osnivačkog akta, jedini član Skupštine je gradonačelnik, odnosno gradonačelnica, kao i kod Komunalca i Privrede. I ako govorimo o tome da si čelni čovjek grada bira svoje suradnike po svom nahođenju, imajući na umu kvalitete koje određena osoba ima, napominjem da ni u ovom slučaju nisam trebala raspisivati natječaj sukladno svim propisima, kao ni za trgovačko društvo Privredu i Komunalac“, kazala je uvodno Komes.

Ističe kako bi sama imenovala novog direktora ili direktoricu Poslovnih zona da je imala neku osobu za tu funkciju. „Raspisali smo natječaj kako bismo vidjeli koliko imamo kvalitetnog kadra na tržištu. Jasno piše, potrebna je najmanje srednja stručna sprema. Znamo svi da jako puno uspješnih poduzetnika i menadžera ima i u Hrvatskoj i u svijetu, a usuđujem se reći i nekolicina i u Petrinji, vrlo uspješnih vlasnika tvrtki koji nisu nikada završili fakultete, a poprilično imaju dobro poslovanje u svojim tvrtkama. I nisam htjela zatvoriti vrata nekome tko ima srednju stručnu spremu, a uspješan je, ima dobre kompetencije za biti voditelj Poslovnih zona“, dodaje Komes.

Ističe kako potencijalni kandidati moraju imati i uvjet da su bili barem dvije godine na rukovodećim poslovima, a isto tako moraju priložiti četverogodišnji plan rada Poslovnih zona. „To je tvrtka koja će u budućnosti imati jako puno posla. Velika većina imovine je na upravljanju pod Poslovnim zonama, da ne govorim o samoj poduzetničkoj zoni, koliko god neki tvrdili da to nije u njihovoj nadležnosti, zapravo bi trebalo biti. Osoba koja će se prijaviti, morat će imati stvarno komunikativne vještine, određena znanja u poduzetništvu te prilično dobre menadžerske sposobnosti da može upravljati takvom jednom gradskom tvrtkom“, istaknula je Komes.

Smatra da Poslovne zone nisu do sada postigle svoju svrhu zbog kojih je ta tvrtka i osnovana. Vjeruje kako će u konačnici izabrati kvalitetnu osobu za Poslovne zone.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X