Izbornik
rusenjeturkulinova

Konačno počelo uklanjanje višestambene zgrade u Turkulinovoj 15 (VIDEO)

PETRINJA – Gotovo dvije godine nakon razornog potresa koji je pogodio naše područje, započelo je uklanjanje višestambene zgrade u Turkulinovoj 15 koja je teško oštećena u potresu te je predstavljala ugrozu za sve prolaznik tim dijelom grada.

Upravo o navedenoj zgradi na Aktualnom satu Gradskog vijeća pitanje je postavio vijećnik Robert Groza. Naime, navedenom višestambenom zgradom upravlja Komunalac Petrinja, a na pitanje vijećnika odgovor je dao direktor Komunalca Petrinja Željko Tonković.

„Što se tiče Turkulinove 15, ona ide u rušenje. Bilo je problema u vlasničkoj strukturi i dvojbi stručnjaka da li treba rušiti ili ne, na kraju su zaključili da se zgrada ruši. Bila je upitna i vlasnička struktura, to smo stvarno riješili u roku, može se nekome činiti puno, godinu dana, proces je trajao desetljećima i nije se rješavala vlasnička struktura i to se sada riješilo“, rekao je Tonković.

Kako je i istaknuto na Aktualnom satu Gradskog vijeća, navedena zgrada, teško oštećena u potresu, predstavljala je veliku ugrozu za sve prolaznike tim dijelom grada, obzirom se u blizini navedene zgrade nalazi i prolaz do Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Često je pitanje oko zgrade u Turkulinovoj 15 bilo postavljeno i u našoj radijskoj emisiji „A sada Vi“. Dugi niz godina oko navedene zgrade vodio se spor oko rješavanja imovinsko-pravnih pitanja te se čekalo na okončanje postupka etažiranja predmetne zgrade. Prema odgovoru Općinskog suda u Sisku kojeg smo dobili još u lipnju, postupak je otvoren 26.srpnja prošle godine, a ročište za rješavanje tog problema je bilo zakazano 12.srpnja ove godine.

Preko puta lokacije gdje je u tijeku rušenje višestambene zgrade u Turkulinovoj 15, u tijeku je gradnja novih osam višestambenih zgrada sa 128 stanova. Pitanje oko navedenih zgrada također je bilo postavljeno na Aktualnom satu Gradskog vijeća.

„Prema informacijama, izgradnja tih zgrada je u nadležnosti Središnjeg državnog ureda i prema njihovim informacijama ti stanovi su izgrađeni za one stanare koji su bili u stanovima u državnom vlasništvu. Dakle, mislim da ne možemo govoriti o točnom broju ljudi koji idu u te stanove zato što će se razmatrati opcije, stanari u tim stanovima će moći odlučiti hoće li ići u te nove zgrade ili ne, namijenjeno je za stradalnike iz državnih stanova. Ako će biti nekakvog viška stanova, u tom slučaju ćemo nastojati da najprije smjestimo ljude iz kontejnerskog naselja u zgrade, ukoliko to isti budu htjeli, a znamo već da su naši brojni stanovnici koji borave u kontejnerima, odbili privremeno zbrinjavanje u čvrstim objektima, pa ćemo vidjeti kako će biti kada budu gotove višestambene zgrade“, odgovorila je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X