Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00005

Koncert malih „Slavuljaša“ pod nazivom „Kućica od nota“

PETRINJA – Gradski dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja održao je u Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma koncert pod nazivom „Kućica od nota“. Zbirka je to pjesama koje je skladao maestro Josip degl´Ivellio na tekstove Ljubice Kolarić Dumić i Vesne Brebrić.

Koncert je realiziran potporom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz projekt: Razvoj publike u kulturi RH – “Mladi glazbi – glazba mladima”.

Vrijedni pjevači potrudili su se u vrlo kratkom roku naučiti pjesme za koncert koji je trajao oko 40 minuta. Kao i kod svakog koncerta, pa tako i ovog, bila su dva dijela između kojih su svoje umijeće sviranja na harmonikama pokazali učenici četvrtog razreda Lovro Bunjan i Mario Skender koji su izveli pjesme po vlastitom izboru, a kao solisti nastupili su Jana Celčić, Patrik Kudlek, Roko Radošević, Lea Ljubojević i Melani Mitar.

Pod vodstvom voditeljice zbora i dirigentice Maje Ostojić, te pratnju na pianinu od strane maestra Josipa degl´Ivellia, članice i članovi Gradskog dječjeg zbora HPD-a Slavulj izveli su osam pjesama, kao što su „Domovina to je radost“, „Razigrani dani“, „Mama“, „Maskenbal“, „U zoološkom vrtu“, „Kad odrastem bit ću dijete“, „Božić volim ja“ i „Zima“. Vrlo muzikalno, vedrinom svojih glasova, mali su pjevači prenijeli emocije kroz sve izvedene pjesme.

Budući su epidemiološke mjere postrožene, broj posjetitelja u publici je bio ograničen, no svi zainteresirani mogli su pratiti nastup putem društvenih mreža.

“Zbog epidemioloških uvjeta nismo mogli pozvati širu publiku, tako da se skromnost očitovala samo u tome. Planiramo održati još dva nastupa – ukoliko nam situacija dozvoli i to za Svetog Nikolu i Tominje”, najavila je voditeljica Gradskog dječjeg zbora, Maja Ostojić.

  • Image00001
  • Image00002
  • Image00003
  • Image00004
  • Image00005
  • Image00006
  • Image00007
  • Image00008
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X