Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
koncertususretnatjecanju naslov

Koncert ususret natjecanju

PETRINJA – U Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja ove srijede učenici osnovne i srednje glazbene škole, uglavnom iz Siska i Petrinje, polaznici Puhačkog odjela (flauta, saksofon i trombon) Glazbene škole „Frana Lhotke“ Sisak održali su „Koncert ususret natjecanju“ .

„Ovaj „Koncert ususret natjecanju“ je koncert učenika koji se od 9. mjeseca ove školske godine pripremaju za 58. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, koje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i HDGPP – Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Sljedeći tjedan počinje natjecanje i to je regionalno natjecanje koje će u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga biti održano u Jastrebarskom. Oni koji osvoje prvu nagradu, ići će na državno natjecanje koje je za mjesec dana, dakle u travnju, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Učenici su danas prosvirali zapravo cjelokupni program koji sviraju na natjecanju i time su, možemo reći, napravili „generalnu probu“ pred natjecanje“, objasnila je profesorica saksofona Natalija Jarec.

Na koncertu u Petrinji, nastupili su učenici osnovne glazbene škole: Barbara Ivšić (flauta), Josip Ivšić (saksofon), Lovro Obranović (trombon), Hana Kekić (saksofon), Maja Batinjan (flauta), Rafael Vinković (trombon), Lucija Hrenar (saksofon), Gala Grgurač (flauta) te srednje glazbene škole: Lovro Komes (saksofon), Marta Bakarić (flauta) i Jakša Lovreković (saksofon).

Program koji su izveli, pripremili su sa svojim nastavnicima: Lidijom Ljubičić, profesoricom flaute, Natalijom Jarec, profesoricom saksofona i Denisom Martinušem, profesorom trombona.

„Naravno, moram spomenuti i naše suradnice, odnosno sjajne korepetitorice koje nam uskaču kad god treba – profesorica Ivona Konjetić, profesorica Snježana Svečnjak i profesorica mentorica Sanja Krivošić“, napomenula je profesorica Jarec.

Svima koji su nastupili na ovom koncertu, možemo samo poželjeti puno uspjeha i na natjecanjima koja ih uskoro očekuju.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X