Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
IMG_4431AH

Koncertom Alana Hržice zaključen drugi dan 2.Mladifesta Hrvatska

PETRINJA – U Petrinji se ovog vikenda održava 2.Mladifest Hrvatska i nastavljen je bogatim programom. Drugog je dana na Mladifestu svjedočio predstavnik Katoličke malonogometne lige suradnik Kursilja i Salezijanske mladeži iz Zagreba Hrvoje Brčić.

Potom je svjedočila Željka Markić iz U ime obitelji.

Katehezu, sv.misu i klanjanje vodio je p.Ike Mandurić.

„Prošle godine me se dojmio Mladifest u Viduševcu. Kad me je zvao velečasni Marijan nisam uopće dvojio bih li pristao ili ne bi. Bilo je samo pitanje hoće li biti moguće. Uistinu mi je drago. Kad sam prošli put bio ovdje bilo mi je ganutljivo i lijepo i tako mi je sada.“, rekao nam je pater Ike.

U večernjim satima je u gradskom paviljonu održan koncert Alana Hržice i Vanesse Mioč.

„Mislim da je u ovom izazovnom vremenu korone i svega jako bitno da se događaju koncerti koji uzdižu naš duh i gdje nam dolazi jedna snaga od Boga da ne zapadnemo u nekakvu tjeskobu i malodušje.“, rekao nam je uoči koncerta Hržica.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je uoči koncerta rekao:

“Drago mi je da sam u prilici biti ovdje večeras, s ovim mladim ljudima. Petrinja je domaćin ovih trodnevnih susreta mladih okrenutih duhovnosti. Okupljeni mladi ljudi pokazuju svoje zajedništvo, vjeru i ljubav, kroz molitvu i svjedočanstva krščanskog života, uz pjesmu i ples. Večeras smo u prilici u stoljetnom petrinjskom parku prisustvovati koncertu Alana Hržice, predvodnika duhovne glazbe u Hrvatskoj. Vjerujem da će upravo kroz ovo zajedništvo učvrstiti svoju vjeru, podijeliti svoja iskustva i iz Petrinje otići puni dobrih dojmova, prijateljstva i snage da kroz život idu osnaženi vjerom i molitvom.”

Danas se Mladifest nastavlja klanjanjem. Potom svjedoči Petrinjac Sanjin Jurić o tome kako je izabrao svećeništvo kao svoj životni poziv. Potom obitelj Špar iz Splita svjedoči o radosti i ljepoti bračnog poziva. Katehezu i sv.misu će održati biskup Vlado Košić. Program Mladifesta se može pratiti uživo od 16 sati putem live streama na Facebook profilu i Youtube kanalu Mladifest Hrvatska.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X