Izbornik
gcIII06052022224

Konstituirano Vijeće gradske četvrti Petrinja III.

PETRINJA – U prostoru gradske uprave Grada Petrinje održana je konstituirajuća sjednica Vijeća gradske četvrti Petrinja III. Nakon uvodnog pozdrava Roberta Polanščaka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Petrinje, konstituirajućom sjednicom je nastavio predsjedati Božo Križić.

Sjednici je bilo prisutno pet od ukupno devet izabranih vijećnika u ovoj Gradskoj četvrti, a nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda, s prijedlogom pravila Vijeća Gradske četvrti Petrinja III.prisutne je upoznao Zdravko Kuljanac. Potom se pristupilo tajnom glasanju te je za predsjednika Vijeća gradske četvrti Petrinja III.jednoglasno izabran Stipe Milas.

„Kao prvo, svima se zahvaljujem na povjerenju. Nisam od nekih velikih govorancija, što radim to i napravim. Imat ćemo dosta posla. Samim time i rada. Ja se nadam plodonosnih plodova. Nije samo bitno da se mi sastanemo i da nitko nikoga ne čuje nekoliko godina, to nije dobro. Mi se moramo češće sastajati jer to je naša četvrt, tu su naše kuće, obitelji, tu živimo i tu zajedno djelujemo na dobrobit svih nas. Bez obzira koja grupacija, interes, politički ili nešto drugo, svima treba prva stvar naša ulica i naša četvrt bez obzira na sve ostalo“, rekao je Milas.

Novom predsjedniku na izboru i članovima Vijeća na konstituiranju, još jednom je na kraju čestitao predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje Robert Polanščak. „Vijeća gradskih četvrti inače su najniži oblik lokalne samouprave, ali po meni isto tako i najvažniji jer su oni najbliži kontakt i spona direktno između ljudi i gradske uprave. Znači članovi vijeća gradskih četvrti i predsjednik brinu o svojoj lokalnoj zajednici, kvaliteti života, ulicama, kanalima, sportskim igralištima i ostalim sadržajima koje imaju u jednoj zajednici. U svrhu rješavanja vaših problema i zahtjeva uvijek se možete obratiti i obavezna je suradnja gradske uprave sa vijećima gradske četvrti jer vijeće gradske četvrti je pravna osoba“, rekao je Polanščak.

U vijeće ove gradske četvrti izabrani su Stipe Milas, Darko Barišić, Juro Martić, Božo Križić, Natalija Antić Bjelac, Zdenko Kelava, Petar Ćosić, Mateo Vranić i Gabrijela Japranin.

Podsjetimo, izbori za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti Grada Petrinje, nakon gotovo 12 godina, održani su 27. listopada 2019. godine. Nakon provedenih izbora, isteka žalbenih rokova i proglašenja konačnih rezultata, konstituiranje novih vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti krenulo je početkom 2020. godine. Do ožujka te godine konstituirana su vijeća svih 25 mjesnih odbora, (koliko ih ima na području Grada Petrinje), no konstituiranje vijeća gradskih četvrti koje je trebalo uslijediti nakon toga „zapelo“ je nakon razbuktavanja epidemije koronavirusa i „lockdowna“ koji je tada bio proglašen. Kad su epidemiološke mjere malo „olabavile“, bilo je nekoliko pokušaja konstituiranja vijeća gradskih četvrti, no zbog različitih razloga oni nisu uspjeli (bilo da je dio vijećnika završio u samoizolaciji, bilo da u pokušaju konstituiranja nijedan od članova Vijeća nije dobio potrebnu, kvalificiranu većinu glasova i sl.). U međuvremenu, dogodio se i potres, pa lokalni izbori, što je sve ovu priču dodatno prolongiralo.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X