Share on facebook
Share on twitter
vmodragotinci2020go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Dragotinci-Kraljevčani

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je trinaesta konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Dragotinci-Kraljevčani.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27. listopada 2019. godine te je nastavio : „Nešto su mi poznati ovi krajevi, pa mi je još više drago. Moja je uloga prema punomoći gradonačelnika da sazivam Vijeće za ovu sjednicu i ja vodim sjednicu dok ne predam riječ onome tko je bio nositelj liste. Obzirom je bila jedna lista, sve je jasno. Obavit ćemo i službenu prozivku: Marijan Vujnović, Milan Kardaš, Željka Kardašić, Josip Kolić i Ljudevit Vujnović“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Marijan Vujnović, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Dragotinci-Kraljevčani, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Dragotinci-Kraljevčani izabran Marijan Vujnović.

Vujnović se zahvalio na povjerenju. „Nakon ovog današnjeg dana mi nastavljamo dalje radom kojeg smo do sada radili. Meni kao dosadašnjem predsjedniku i vršitelju dužnosti ništa nije nepoznato. Borit ćemo se prvenstveno za pitku vodu za sve mještane, pokušavat ćemo raditi na pomoći siromašnima i nemoćnima kao što smo to i do sada radili, pokušat ćemo raditi na održavanju pristupnih cesta i poljskih puteva, uređenjem kanala, uređenjem živica i svega ostaloga što muči naše stanovništvo“, rekao je Vujnović.

Ističe kako je mještana na području ovog Mjesnog odbora sve manje. „Trenutno Dragotinci broje 32 stanovnika, Kraljevčani su nešto veći, njih je 43. S tim da nisam ulazio u te zaseoke u kojima ima jako malo stanovnika. Nekako kao predsjednik Mjesnog odbora mislim da će najveći teret toga biti na meni jer iz dosadašnjeg iskustva znam da je teško nas pet dovesti u red da svi jednako mislimo, ali dobro je da ima jedna opozicija, jedan broj ljudi koji će stajati iza mene. Volio bi da svi mještani stoje iza naših odluka i našeg rada“, kazao je Vujnović, te je također rekao kako će raditi na tome da osiguraju i prostorije u svom Mjesnom odboru kako bi mogli normalno funkcionirati i održavati svoje sjednice, te sastanke.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X