vmohrastovica2020go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Hrastovica

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je šesnaesta  konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Hrastovica.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27.listopada 2019.godine te je nastavio : „Moja je uloga vrlo jednostavna i kratka, nakon mene, nakon što odradimo ovaj proceduralni uvodni dio, ja ću riječ dati onome tko je na listi koja je dobila veći broj glasova, bio nositelj, to je Mladen Korečić. Vi ćete onda dalje biti predsjedavajući, voditi sjednicu, predložiti dnevni red i redom dalje po točkama dnevnog reda. Možemo izvršiti i službenu prozivku : Mladen Korečić, Željko Softić, Juraj Radučević, Ivica Sigur i umjesto Ljubice Sodić, Damir Knežić“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Mladen Korečić, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Hrastovica, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Hrastovica izabran Mladen Korečić.

Korečić se zahvalio na povjerenju. „Imamo puno posla u Hrastovici i nadam se da ćemo to uspješno napraviti u ovom našem mandatu. Između ostaloga, od prioriteta u selu, to je dovršetak naše čitaonice, odnosno Hrvatskog seljačkog doma. Druga stvar, što je već pri kraju, to je izgradnja vatrogasnog spremišta. Treća stvar koja je bitna za Hrastovicu je izgradnja nadstrešnica ili mrtvačnice na groblju u Hrastovici. Osim toga, nastojat ćemo ovaj naš dom, koji je predivan, da ga popunimo sa nekim stvarima, od uređenja same kuhinje. Ima još nešto ulica u selu koje nisu asfaltirane, a za ostale planove budemo se dogovarali između sebe. Nadam se da neće biti nikakvih problema. Posebno sam zahvalan što smo mi u Vijeću Mjesnog odbora Hrastovice kao dvije političke stranke, ali kod nas nikada nije bilo problema“, rekao je Korečić te je još jednom ponovio kako se nada dobroj suradnji. Radošević je na kraju poručio kako im Grad i Gradsko vijeće stoje na raspolaganju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X