Izbornik
vmojabukovac0502go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Jabukovac

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je deveta konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Jabukovac.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27.listopada 2019.godine te je nastavio : „Drago mi je da se napokon ovo Vijeće konstituira, da možete dalje djelovati na svome terenu za ono za što ste izabrani. Na početku ove sjednice ja ću izvršiti prozivku, nakon toga ću riječ dati Radomiru Krajčinoviću, zato što je on bio nositelj liste. On onda dalje predlaže dnevni red. Prije toga obavit ćemo prozivku : Radomir Krajčinović, Milan Kalambura, Lazo Miočinović, Vaso Tišma i Radmila Krajčinović. Konstatiramo da su svi prisutni i imamo kvorum za pravovaljano donošenje odluka“,  rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Radomir Krajčinović, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Jabukovac, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Jabukovac izabran Radomir Krajčinović.

Krajčinović se zahvalio na povjerenju. „Naš Mjesni odbor Jabukovac spada šest sela, Mlinova, Jabukovac, Dodoši, Mačkovo Selo, Miočinovići i Tremušnjak. Stanovnici se najviše bave poljoprivredom, ima i nekih koji rade u tvrtkama, većinom u Glini. Što se tiče žitelja, njih ima oko 350, što djece što odraslih. Problemi, imamo ih oko doma što se tiče grijanja, imamo zgradu od mjesnog ureda nekadašnjeg, to smo mislili malo srediti i urediti. Domovi, Tremušnjak, Miočinovići, tu bi trebalo urediti struju, Mlinoga isto Dom. U Mlinozi najviše ima mladih, dok su ostala sela pretežno starije stanovništvo. Također moramo pomoći našem KUD-u. Imamo jedan KUD, Zvuci Banije u Jabukovcu koji jedini radi na tim našim selima, pa ćemo pomoći njima oko organizacije manifestacija i slično“, rekao je Krajčinović koji je istaknuo kako mu je ovo prvi politički angažman.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X