vmomokrice2020d

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Mokrice

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je 20. konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Mokrice.

U ime domaćina, pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27. listopada 2019. godine, te je nastavio: „Dobio sam ovlast gradonačelnika po punomoći za sazivanje sjednica Vijeća Mjesnih odbora, pa tako i za Mjesni odbor Mokrice. Drago mi je da napokon možemo napraviti taj korak da se konstituira vaše vijeće. Prenosim pozdrave gradonačelnika koji očekuje dobru suradnju. Nakon što utvrdimo proceduralne stvari, predsjedavajući će biti onaj koji je bio nositelj liste koja je dobila veći broj glasova, to je u ovom slučaju Tomislav Mitar. Za početak možemo obaviti prozivku: Tomislav Mitar, Josip Pavlović, Luka Štefulić, Željko Horvat i Mato Kadić.“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Tomislav Mitar, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Mokrice, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je većinom glasova za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Mokrice izabran Tomislav Mitar.

Mitar se zahvalio na povjerenju. „U novom mandatu očekujem kao prvo, suradnju svih političkih oponenata u mom Mjesnom odboru. Do sada ih nismo imali, sada ih imamo. Očekujem da ćemo zajedno raditi. Nama je cilj da se pročuje za naše mjesto, za naš Mjesni odbor, što do sada nije bio slučaj. Nama je cilj vratiti, možda ne možemo vratiti mlade, ali možemo pomoći u nekim segmentima da bi ti mladi ostali kod nas, da se ne sele u grad. Neću pričati o inozemstvu, nego u sam grad, jer imamo slučaj da je kod nas puno mladih otišlo u samu Petrinju na način da su dobili pomoć u izgradnji svojih obiteljskih novih kuća. To je nešto što nije dobro zato što ti ljudi su oduvijek živjeli kod nas u Mokricama, i odjednom su oni postali gradski ljudi.“, kazao je Mitar.

Podsjeća kako Mjesni odbor Mokrice obuhvaća Gornje i Srednje Mokrice, te Međurače. „Cestu smo dobili novu prije 15-tak godina. Ona je sada u katastrofalnom stanju zato što smo svaki dan svjedoci kamiona koji voze ne pet tona pretovara, nego 10 tona pretovara, što će također biti jedna od točaka dnevnog reda i onoga djelovanja Mjesnog odbora gdje mi možemo djelovati i urgirati na taj način da jednostavno spriječimo na neki način da ti kamioni voze propisano i što smiju voziti. Mi imamo dosta djece, oko 30 djece u dobi od godine do 18 godina. Oni idu u školu, nemaju autobusne stanice, čekaju na kiši, oni svaki dan prolaze uz te kamione koji se ne pridržavaju brzine vožnje, tako da ima stvarno jako puno stvari na kojima moramo raditi.“, rekao je Mitar koji je na kraju istaknuo kako na području njihovog Mjesnog odbora živi oko 120 žitelja.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X