Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vmo-mošćenica

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Mošćenica

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je 25. konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica.

U ime domaćina, pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27. listopada 2019. godine, te je nastavio: „Moja uloga je, prema ovlasti gradonačelnika, sazivanje sjednica Vijeća mjesnih odbora, pa tako i Mjesnog odbora Mošćenica. Ono zbog čega je kraj mene Anita Begić Hadžipašić je iz razloga što sjednicom kasnije predsjedava ona koja je bila nositeljica liste koja je dobila veći broj glasova. Međutim, obzirom je nositeljica liste Ivana Kordić stavila mandat u mirovanje i dobila zamjenu, a to je Darko Dumbović, sjednicom predsjeda onaj tko je bio drugi na listi. Također, na početku ćemo obaviti i prozivku: Dinko Lovreković, Anita Begić Hadžipašić, Josipa Radišić, Davor Mlinarić, Dario Tome, Darko Lipovac i Darko Dumbović.“ – kazao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzela Anita Begić Hadžipašić, a potom su članovi Mjesnog odbora usvojili Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica. Potom se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno, sa sedam glasova, za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica izabran, dosadašnji povjerenik, Darko Lipovac.

Novoizabranom predsjedniku čestitao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te ih je pozvao na daljnju suradnju, a koji su im daljnji planovi predsjednik Lipovac je kazao: „Naši su planovi uvijek vezani za nekakvo unapređenje naše sredine i okoline i kompletne infrastrukture u Mošćenici. Naravno da smo sada zatrpani i mi s tom Aglomeracijom koja u Mošćenici ide prema kraju i na tome smo, što se toga tiče, jako zahvalni i Gradu i izvođačima radova. Naravno, postoji još malo problema oko toga, ima dijelova koji još nisu dovršeni, ali sada dolazi ljepše vrijeme, proljeće je, radovi se intenziviraju što se već i vidi. Ono što je trenutno u tijeku i ono što smo rekli u svom predizbornom programu je da ćemo raditi jedno sportsko igralište u Radićevoj ulici, koje je već u izgradnji, a završetak očekujemo prije blagdana sv. Jakova da na njemu možemo pokrenuti i naše turnire koje smo imali u Mošćenici. Kao i do sada nadamo se dobroj suradnji s Gradom i sve ono što smo do sada tražili u suradnji smo uspjeli i realizirati. Također, imamo problema i s opožarenom školom koju treba rušiti, podnijeli smo zahtjev, čekamo na to i uglavnom radimo na tome. Naravno, ne živimo mi u iluzijama da ćemo baš svima uspjeti ispuniti sve želje, ali trudit ćemo se raditi ono što je najbolje za naše mjesto.“

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X