vmosibićnaslov

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Sibić

PETRINJA – Jedanaesta u nizu od 29 konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području Grada Petrinje, koje se ovih dana održavaju u gradskoj Velikoj vijećnici bila je ona na kojoj je konstituirano tročlano Vijeće Mjesnog odbora Sibić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, Nenad Radošević koji je prema već uobičajenoj proceduri pozdravio izabrane članove Vijeća Mjesnog odbora, pojasnio im proceduru koja slijedi i izvršio prozivku nazočnih kako bi se utvrdio potreban kvorum.

„Drago mi je da ste svi ovdje na ovoj prvoj, konstituirajućoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora Sibić. Nadamo se da ćemo danas i uspjeti s konstituiranjem Vijeća, pa da dalje možete raditi ono što želite za svoje mjesto i za svoj Mjesni odbor. Nakon izbora provedenih 27. listopada 2019. godine u Vijeće Mjesnog odbora izabrani su članovi: Stjepan Filipović, Josip Likević i Marijan Likević. Svi ste nazočni i time smo utvrdili da imamo kvorum za donošenje pravovaljanih odluka. Ja sam na ovaj način otvorio ovu konstituirajuću sjednicu – to je moja uloga – sazivanje i otvaranje same sjednice, za što me je ovlastio gradonačelnik Darinko Dumbović čije vam pozdrave prenosim. Nadamo se uspješnoj suradnji nakon kosntituiranja vašeg Vijeća“, rekao je Radošević, koji je predsjedanje sjednicom nakon toga prepustio nositelju liste Josipu Likeviću.

U nastavku sjednice, prema usvojenom dnevnom redu, članovi Vijeća jednoglasno su usvojili Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora, koja im je prethodno pojasnio Zdravko Kuljanac, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu i imovinsko-pravne poslove Grada Petrinje. Tajnim glasovanjem potom je izabran predsjednik Vijeća.

Rezultate glasovanja objavio je predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević:

„Nakon prebrojanih listića koji su svi pravovaljani, možemo konstatirati da je jednoglasno, dakle s tri glasa, za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Sibić izabran Josip Likević. Čestitam. Želim svako dobro, znam da će trebati dosta truda i želim vam puno uspjeha u radu. Mi vam stojimo na raspolaganju i nadam se da ćemo dobro surađivati za dobrobit vašeg mjesta“, rekao je Radošević novoizabranom predsjedniku VMO-a Sibić, kojem je čestitala i zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb.

O životu u Sibiću i planovima Vijeća Mjesnog odbora, novoizabrani predsjednik Josip Likević kaže:

„U planu je ove godine izgradnja spomenika poginulima u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu u našem mjestu. Parcela je riješena, nacrti su već gotovi i sad se samo traži izvođač radova. U planu su i kapela i nastavak proslave zaštitnika mjesta sv. Benedikta. Prošle godine smo to organizirali prvi put, a planiramo i ove godine, jer želimo da to u našem mjestu postane tradicija. Naše selo je inače malo. U biti, 16 „živućih“ kuća s 52 stanovnika, uključujući djecu za koju smo u mjestu izgradili dječje igralište. Kao malo selo, nadamo se dobroj budućoj suradnji s Gradom“, kazao je Likević koji je kolegama iz Vijeća zahvalio na izboru i ukazanom povjerenju.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X