vmostrasnik2020go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Strašnik

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je osamnaesta konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Strašnik.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27.listopada 2019.godine, te je nastavio : „Moja je uloga danas, po ovlasti gradonačelnika koji mi je dao punomoć, sazivanje ovih sjednica Vijeća Mjesnih odbora, pa tako i Mjesnog odbora Strašnik. Prozvat ću vas, konstatirati kvorum za pravovaljanost donošenja odluka. Nakon mene će dobiti riječ onaj tko je bio nositelj liste koja je dobila veći broj glasova, takva su pravila. On dalje nastavlja sa sjednicom. Usput prenosim pozdrave gradonačelnika koji očekuje, prije nego što se izabere predsjednik, očekuje dobru suradnju i naravno bit ćemo tu na raspolaganju. Pa da krenemo sa prozivkom : Dragan Stanić, Ivan Bolun, Josip Pejaković ,Tomislav Stanić i Katica Starešinović“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Dragan Stanić, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Strašnik, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Strašnik izabran Dragan Stanić.

Stanić se zahvalio na povjerenju. „Život na selu je takav da imamo dosta izazova. Imamo poljskih putova za srediti, moramo posjeći živicu, imamo jednu ulicu neasfaltiranu. To bi trebali napraviti, kao i sportsko igralište koje trebamo urediti. Dječje igralište baš nemamo, imamo nogometno, ali ima prostora i za dječje igralište. Županijska cesta nam je također loša i treba ju obnoviti. Izazova je dovoljno, samo je pitanje hoće li biti novaca“, rekao je Stanić koji na kraju dodaje kako u njihovom mjestu imaju oko 80-tak kuća u kojima živi nešto malo više od 200 stanovnika.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X