ba-grab

Konstituirano VMO Bačuga – Grabovac

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je treća konstituirajuća sjednica za Vijeće Mjesnog odbora Bačuga – Grabovac, a koji još obuhvaća Šušnjar i Gornju Bačugu.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27. listopada 2019. godine, te je nastavio: „Na početku dopustite da izrazim zadovoljstvo što nastavljamo konstituiranjem Mjesnih odbora, odnosno njihovih Vijeća. Ono što moram konstatirati je da ste svi prisutni i ja ću vas na početku prozvati: Jelenko Radmanović, Nikola Janjanin, Zoran Polimac, Dragan Milobratović i Gojko Rajšić. Nakon otvaranja ove sjednice njezino vođenje predajem onome koji je bio nositelj liste (Radmanović) koja je dobila najviše glasova, obzirom da su ovdje dvije liste čiji su predstavnici izabrani.“

Nakon toga vođenje sjednice preuzeo je Jelenko Radmanović, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća mjesnog odbora Bačuga – Grabovac, a onda se, budući su predstavnici s dvije liste, pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća nakon kojeg je Nenad Radošević konstatirao kako je Jelenko Radmanović dobio četiri, a Gojko Rajšić jedan glas.

Novoizabrani predsjednik se zahvalio na povjerenju, uz nadu kako će ga opravdati svojim radom i doprinosom u suradnji s Gradom Petrinja, te je najavio i što će im biti ciljevi u daljnjem radu: „Ciljeva uvijek ima, odnosno planova i projekata, a sve ovisi o suradnji s Gradom Petrinja. Moja su očekivanja velika, a prvo ću spomenuti Donju Bačugu gdje imamo Dom koji su izgradili mještani, ali nažalost tijekom rata i poslije njega to je vjerojatno prešlo u ruke Ministarstva obrazovanja o čemu nisam dovoljno upoznat je li se po tom pitanju što radilo, ali svakako će to biti moj prvi zadatak za rješavanje.“

Kako je dodao, slična situacija je i kod rješavanja statusa mjesnih domova u Gornjoj Bačugi i Šušnjaru, za što će im trebati pomoć Grada, Županije i same države, a što se tiče mjesnih putova, kako je još kazao, do sada je njihovo održavanje bilo dosta dobro.

Na kraju, uspjeh u radu poželjela im je i zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb, koja je prisustvovala konstituiranju Vijeća.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X