Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00014Dom

Korisnici Doma za psihički oboljele odrasle osobe Petrinja nakon potresa privremeno smješteni u Popovaču

PETRINJA – Teška oštećenja je u razornom potresu pretrpjela zgrada Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja. Nakon prvog potresa, dio je zgrade bio u ‘žutom’. Nakon drugog razornog potresa svi su korisnici evakuirani u bolnicu „Dr.Ivan Barbot Popovača“ istaknula je ravnateljica Jadranka Bertović te dodaje:

„Drugi potres nas je zatekao u prizemlju. Sve smo evakuirali, nitko nije ozlijeđen. Tog istog momenta su pukle veze, našli smo se s osamdesetak korisnika na ledini. Stupila sam u kontakt preko Vibera s ravnateljicom bolnice u Popovači dr.Marinom Kovač koja je odmah reagirala i evakuirali smo korisnike u bolnicu Popovača.“

Zgrada je nakon pregleda statičara dobila crvenu naljepnicu uz napomenu da postoji mogućnost parcijalnog urušavanja zgrade. Sada su svi smješteni u bolnicu Popovača u dislocirani dio u Ravniku:

„Za naš Dom je bilo ugovoreno 96 kreveta, a ima nas trideset zaposlenih. Sada u Ravniku uređujemo i prostor za upravu. Ljetos je tamo bila Neuropsihijatrijska bolnica za demencije. Malo nam je tijesno, moći ćemo se tamo smijestiti i raditi do povratka u našu zgradu. Svi se nadamo da to neće tako dugo potrajati.“

Kako u gradu ne postoji alternativni prostor za štićenike Doma oni će do povratka u Petrinju ostati u bolnici „Dr.Ivan Barbot Popovača“.

Zgradu doma je u utorak obišao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te se upoznao s oštećenjima.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X