Share on facebook
Share on twitter
italijamoscenica30044

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe dolaze u modularno stambeno naselje u Mošćenici

HRASTOVICA – Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, koja je održana u Hrastovici, vijećnici su raspravljali o prijedlogu Odluke o davanju na privremeno korištenje i upravljanje nekretnine u vlasništvu Grada Petrinje u naselju Mošćenica, Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja. Više je rekla gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

„Radovi u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja će se u jednom dijelu doma očito malo produžiti, a budući da je dio korisnika razmješten u Gospiću, u kojem je u trenutku razmještanja korisnika nakon potresa bilo najviše mjesta, njih je čak 56 smješteno u Gospiću, prijedlog je da se presele u taj objekt, privremenu stambenu jedinicu koju je Grad Petrinja dobio u donaciju od Italije“, pojasnila je Komes.

Dodaje kako se navedeni modularni objekt u Mošćenici privremeno daje županiji na korištenje bez naknade. „Daje se na privremeno korištenje dok se Dom ne dovede u funkciju. U Gospiću je cijena smještaja znatno veća od Doma u Petrinji, zapravo Dom u Petrinji je jedan od najjeftinijih u Hrvatskoj i zaista je onim korisnicima koji se tamo nalaze prvih šest mjeseci su imali rješenje o smještaju po cijeni Doma u kojem su se nalazili, dakle našeg Doma, nakon toga su ta rješenja prestala važiti i sada plaćaju punu cijenu tamošnjeg doma koja je možda čak za 1500 kuna viša nego kod nas“, dodala je Komes.

Korisnici Doma koji su trenutno u Gospiću izrazili su spremnost na preseljenje u Mošćenicu. „Na teren su izašli nadležni službenici koji određuju minimalne tehničke uvjete za boravak korisnika i tamo će se morati još nešto malo doraditi, pristup, nadstrešnice, detalji, to bi trebalo biti o trošku Nacionalnog Stožera isto kao i posljedice potresa. Tamo je adekvatan smještaj samo za pokretne korisnike, ne mogu biti smješteni nepokretni. Pa će se dogovoriti sa ravnateljem Topuskog, da oni koji su tamo u Gospiću kao nepokretni smješteni da se premjeste u Topusko, a da se naprave određene izmjene. Mislim da imamo 32 mjesta budući da mogu biti samo po dvoje smješteni u sobi, iako ima kreveta za smještaj“, rekla je Komes.

Na samom kraju je istaknula da kada se korisnici vrate u Dom za starije i nemoćne osobe nakon obnove, navedeni modularni objekt će biti korišten u turističke svrhe za iznajmljivanje tog prostora. Navedeni prijedlog je podržan jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X