Izbornik
humanika150920216

Korisnici projekta Godine nisu važne posjetili Zagreb

PETRINJA – Kako bi posljednje ljetne dane iskoristili u slobodnim aktivnostima van Petrinje, korisnici projekta, osobe s invaliditetom, kroz psihosocijalnu podršku uz svoje voditelje posjetili su Zagreb. Dio korisnika osoba s invaliditetom sudjelovalo je zajedno sa svojim edukatorima na ekološko-sportskom događaju Ekotlon na zagrebačkom Bundeku kojeg su organizirali 24 sata i miss ZDRAVA.

U suradnji s Centrom Humanika korisnici su se predstavili sa štandom pod nazivom Kreirajmo i reciklirajmo gdje su pokazali tehnike izrade i gotove predmete napravljene od papirnatog otpada i ambalaže na radionicama psihosocijalne podrške projekta Godine nisu važne.

Na ovaj način korisnici su i izvan lokalnih granica predstavili aktivnosti projekta i uključili se u zajednicu te dali svoj doprinos u humanitarnoj akciji namijenjenoj obnovi Dječjeg vrtića Petrinjčica. U svrhu spontanog druženja voditeljica radionica socijalne podrške socijalni pedagog Iva Gavranović i učiteljica Marina Hušan Hadžić, edukator za osobe s invaliditetom na projektu, organizirale su besplatni izlet u Zoološki vrt grada Zagreba.

Interakcija pomoći i podrške unutar grupe korisnika vrlo je važna i dragocjena, jer se nastavlja kroz dulje vremensko razdoblje, prvo kroz stručno usmjerene programe profesora rehabilitatora u školi i vrlo je bitan njen nastavak u odraslo doba. Upravo program psihosocijalne podrške korisnicima projekta Udruge Naš život Godine nisu važne daje veliku potporu, istaknula je voditeljica projekta Rada Vlak  koja se također priključila zajedničkom izletu.

Na veliko zadovoljstvo pridružili su se i veliki i mali članovi obitelji korisnika.  Zahvaljujemo se roditeljima korisnika koji su uvijek spremni dati pomoć u prijevozu i podršku za sve aktivnosti, hvale vrijedana je i nesebična suradnja bivših profesora edukacijskih rehabilitatora naglasila je dalje voditeljica projekta.

Podsjetimo, projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a odnosi se na Razvoj i provedbu projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner je na ovom projektu Grad Petrinja. Vrijednost projekta je 1.351.920,03 kuna. Na projektu je zaposleno šest osoba. U provedbi projekta aktivno sudjeluju socijalni pedagozi, nutricionisti, psiholog, liječnici, učitelji i nastavnici rehabilitatori.

  • humanika150920211
  • humanika150920212
  • humanika150920213
  • humanika150920214
  • humanika150920215
  • humanika150920216
  • humanika150920217

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X