Izbornik
policijauniverzalnagore2

Krađa drva i zlouporaba položaja i ovlasti

MAJUR – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Državnim inspektoratom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa i zlouporaba položaja i ovlasti dovršili kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom i 32-godišnjakinjom.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 66-godišnji muškarac počinio kaznena djela krađa i zlouporaba položaja i ovlasti, na način da je u razdoblju od mjeseca listopada do 25. studenog prošle godine, u šumi na području mjesta Svinica, općina Majur, nezakonito posjekao 6 stabala drveta hrasta kitnjaka vlasništvo 78-godišnjakinje, počinivši štetu od oko 13.600 kuna.

Potom je 32-godišnju djelatnicu šumarije potaknuo na izdavanje popratnica koja je unoseći neistinite sadržaje omogućila stavljanje u promet nezakonito posječenu drvnu masu, čime je počinila kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Oni su zbog počinjenih kaznenih djela prijavljeni nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nadalje, šumarska inspekcija Državnog inspektorata je u predmetnom slučaju privremeno oduzela drvne sortimente ukupne drvne mase 19,83 m³ te je podnijela optužni prijedlog mjesno nadležnom općinskom sudu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X