HZZ

Krajem kolovoza u županiji bez posla 6720 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem kolovoza ove godine u evidenciji zavoda registrirano je 6720 nezaposlenih osoba. Na mjesečnoj razini, nezaposlenost je smanjena za 0,4 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 10,6 posto.

Najviše nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traži 1624 osobe, Kutini gdje su bez posla 853 osobe, dok u Petrinji posao traži 794 osobe. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 45 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u 12 gradova i općina, a najveće smanjenje je zabilježeno u Martinskoj Vesi za 40,4 posto. Povećanje nezaposlenosti je istovremeno poraslo u šest gradova i općina, od čega najviše u Jasenovcu za 42,7 posto.

Tijekom kolovoza ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 498 osoba, a najviše ih je došlo iz sektora prerađivačke industrije. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 528 osoba, od čega je 335 osoba zaposleno, a najviše ih je posao pronašlo u trgovini na veliko i malo.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X