Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Krajem lipnja bez posla 9480 osoba, nezaposlenost porasla za 13,9 posto

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem lipnja ove godine na području naše županije bez posla je bilo 9480 osoba, što je u odnosu na svibanj ove godine pad nezaposlenosti za 0,3 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 13,9 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveći broj ih je u Sisku gdje je bez posla 2 656 osoba, dok u Kutini posao traži 1128 osoba. U Petrinji su nezaposlene 1124 osobe, a najmanju nezaposlenost ima Majur, gdje su bez posla 73 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, nezaposlenost je povećana u svim gradovima i općinama, a smanjenje nezaposlenih jedino bilježe Martinska Ves, Gvozd i Glina.

Tijekom lipnja ove godine u evidenciju nezaposlenih ušlo je 859 osoba. Najviše osoba je došlo iz prerađivačke industrije, obrazovanja, javne uprave i obrane te iz trgovine na veliko i malo. Iz evidencije nezaposlenih tijekom lipnja izašlo je 887 osoba, a najviše ih se zaposlilo u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo te u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X