Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Krajem ožujka bez posla 8 651 nezaposlena osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem ožujka ove godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bila je registrirana 8651 nezaposlena osoba, što je na mjesečnoj razini pad nezaposlenosti za 5,4 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 2,7 posto.

Najveći broj nezaposlenih i dalje je u Sisku gdje posao traži 2 595 osoba, u Petrinji je bez posla 1071 osoba, Kutini 1047 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 58 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je povećana u Sisku, Kutini, Novskoj, Popovači, Lekeniku, Lipovljanima i Martinskoj Vesi, dok je u ostalim gradovima i općinama smanjena. Najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno u Lipovljanima za 21,2 posto, dok je najveće smanjenje nezaposlenosti zabilježeno u Hrvatskoj Kostajnici, za 38,7 posto.

Tijekom ožujka ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljene su ukupno 664 osobe, a najviše osoba je došlo iz prerađivačke industrije. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašlo je 1157 osoba, a najviše je osoba posao pronašlo u javnoj upravi i obrani.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X