HZZ

Krajem ožujka u našoj županiji bez posla 7156 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem ožujka ove godine u evidenciji zavoda registrirano je 7156 nezaposlenih osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 1,4 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 17,3 posto.

Najviše nezaposlenih je s područja Siska gdje posao traži 1857 osoba, u Petrinji posao traži 863 osobe, a Kutini 835 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Majur gdje je bez posla 60 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, nezaposlenost je smanjena u gotovo svim gradovima i općinama, dok je nezaposlenost porasla u Gvozdu, Majuru, Jasenovcu, Hrvatskoj Kostajnici i Hrvatskoj Dubici. Najveće smanjenje nezaposlenost zabilježeno je u Lekeniku, Martinskoj Vesi i Sisku, dok je najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno u Hrvatskoj Kostajnici, Jasenovcu i Majuru.

Tijekom mjeseca ožujka ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 940 osoba, a najviše osoba je došlo iz javne uprave i obrane. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 840 osoba, od čega je njih gotovo 20 posto posao pronašlo u prerađivačkoj industriji.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X