Izbornik
hzzsisak

Krajem siječnja u našoj županiji bez posla 8 981 osoba

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem siječnja ove godine registrirana je 8 981 nezaposlena osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 2,8 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 9,1 posto.

S obzirom na dobnu strukturu, bez posla je najviše onih koji su stariji od 55 godina, te u ukupnom broju nezaposlenih čine 26,7 posto. Osobe srednjoškolske razine obrazovanja čine većinu u strukturi nezaposlenih, ukupno 55,2 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveći broj ih je u Sisku gdje posao traži 2 524 osobe. U Kutini posao traži 1 066 osoba, a u Petrinji 1053 osobe. Najmanja nezaposlenost je u Majuru gdje je bez posla 71 osoba. U usporedbi sa siječnjem 2019.godine, nezaposlenost je smanjena u svim gradovima i općinama, a najveće smanjenje je zabilježeno u Topuskom, Gvozdu te Martinskoj Vesi.

Tijekom siječnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 968 osoba, od čega je najviše osoba došli iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo te građevinarstva. Istovremeno, tijekom siječnja ove godine iz evidencije nezaposlenih osoba izašlo je 720 osoba, a najviše ih je zaposleno u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, u obrazovanju te u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Gledano po ispostavama, tijekom siječnja ove godine u zapošljavanju na osnovi radnog odnosa predvodila je Ispostava Sisak putem koje su zaposlene 154 osobe, kao i Ispostava Petrinja putem koje su zaposlene 74 osobe.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X